Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

ΠΕΡΙ ΣΚΟΡΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ



Έπεσε στα χέρια μου μια συνταγή για την κατασκευή ενός φαρμάκου, μια συνταγή που βρέθηκε γραμμένη σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στα βουνά του Θιβέτ το 1972, μια συνταγή που αποκρυπτογραφήθηκε στα 1976 και που αφορά στις θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου.
Σκέφτηκα λοιπόν αντί να σας «ζαλίζω» με απόψεις επί παντός επιστητού, αντί να γκρινιάσω όπως το συνηθίζω, να σας μεταφέρω στο χαρτί αυτή τη συνταγή με την βεβαιότητα πως κάτι παραπάνω θα κερδίσετε από τις όποιες απόψεις μου.
Στο κάτω – κάτω το φάρμακο αυτό βελτιώνει τον μεταβολισμό, διαλύει τους θρόμβους του αίματος, προλαβαίνει και θεραπεύει το έμφραγμα του μυοκαρδίου, την στενοκαρδία, την αρτηριοσκλήρωση, την ισχαιμία, το χρόνιο συνάχι, την υπέρταση, την αμυγδαλίτιδα, τις χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, τον πονοκέφαλο, τις γαστρίτιδες, τα έλκη, βοηθάει την όραση και … αποκαθιστά τη σεξουαλικότητα.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε 350 γραμμάρια καθαρισμένα σκόρδα σε λεπτά τεμάχια και τα τρίβουμε σε δοχείο από πορσελάνη ή γυαλί με ξύλινο γουδοχέρι. Προσθέτουμε 200 ml καθαρό οινόπνευμα 90 ή 95 βαθμών και αφού κλείσουμε καλά το δοχείο το βάζουμε για δέκα (10) ημέρες στο ψυγείο. Την 11η ημέρα το σουρώνουμε προσεκτικά και επανατοποθετούμε το διάλυμα για δύο (2) ημέρες στο ψυγείο.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Κατά την Παρασκευή και κατά τη χρήση δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με μεταλλικά σκεύη ! (Προσοχή στο μαχαίρι, στο σουρωτήρι, στο καπάκι του δοχείου, στο κουτάλι κ. λ. π )

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
Πριν από το φαγητό, πρωί, μεσημέρι και βράδυ σε 50 γραμμάρια γάλα κάθε φορά βάζουμε σταγόνες από το μίγμα με την δοσολογία που αναφέρεται πιο κάτω ανάλογα με την ημέρα,

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ

1 2 3                  2η 4 5 6
7 8 9          4η 10 11 12
13 14 15
15 14 13         7η 12 11 10        9 8 7          6 5 4         10η 3 2 1             11η 15 25 25
12η     25 25 25

Τις υπόλοιπες ημέρες παίρνουμε από 25 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα μέχρι να τελειώσει το φάρμακο.

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Δεν πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία αν δεν περάσουν τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια.

Αυτή λοιπόν είναι η συνταγή που λέγαμε, έτσι τη βρήκα και έτσι σας τη μεταφέρω. Για το αποτέλεσμα δεν ξέρω και … γράμματα γνωρίζω.
Έχει εξ αρχής ένα καλό. Το σκόρδο δεν μυρίζει ! Έχουμε επίσης το δεδομένο των γνωστών θεραπευτικών ιδιοτήτων του σκόρδου μα δεν είναι δα όπως φαντάζομαι και … πανάκεια !


Υ. Γ Αυτό το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε αυτούσιο, από τον γράφοντα, στην εφημερίδα «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» το Μάρτιο του 1997. Το είχα ξεχάσει ώσπου, πριν δύο περίπου μήνες, κάποια γνωστή μου εξ Αθηνών περιχαρής μου … είπε τη συνταγή !
Τότε δεν είχα ο ίδιος δοκιμάσει τα αποτελέσματά της. Σήμερα, ύστερα από δίμηνο θεραπεία, οφείλω να ομολογήσω πως τουλάχιστον στην όραση (λόγω πρεσβυωπίας) έχω αισθητή βελτίωση. Στα άλλα δεν ξέρω είτε γιατί σε κάποια δεν είχα ποτέ πρόβλημα είτε γιατί δεν κάνω και τόσο συχνά εξετάσεις για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης. Σε κάθε περίπτωση επικίνδυνο δεν είναι φαντάζομαι. Σκόρδο πίνεις έτσι κι αλλιώς. Εδώ άλλοι μασάνε ένα την ημέρα, έρχονται από πάνω σου και κινδυνεύεις να λιποθυμήσεις από τη μυρωδιά. Αυτό, που δεν μυρίζει κιόλας, τι να σου κάνει;
25/04/2006

2 σχόλια:

victoria είπε...

Αγαπητέ Μάρκο,
εφτιαξα το βάμμα, μαλιστα σε 2πλη δόση και για τον αντρα μου, και βεβαια τα δαχτυλα μας ακομα μετα απο 12 μερες εχουν φουσκάλες γιατι το σκορδο ηταν κρητικο ντοπιο πολυ πολυ μικρο....φανταζεσαι!
ειμαστε ετοιμοι σημερα να το χρησιμοποιησουμε ομως μια λεπτομερεια που δεν ααναφερεις ειναι αν το οιζημα που εχει δημιουργησει το αναδευουμε ή το ξανασουρωνουμε. θα εκτιμουσα μια απαντηση στο συντομοτερο αν δεν βρισκεσαι διακοπες
ευχαριστω
βικτωρια ααπο Κριτσα Αγιου Νικολαου Κρητης

Unknown είπε...

Το εχω κανει πρην ενα χρονο και τωρα το ξαναπερνω μια φορα την ημερα -υπαρχει προβλημα μηπως?