Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ 8

Νονέ καλή σου ημέρα

Μη το ξεχάσω. Εκπληξηηηη!!! ‘Εχεις θερμούς χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο της Λευκάδας!! Δεν ξέρω πως έμαθε την ύπαρξή σου και το περιεχόμενο του προηγούμενου γράμματός μου. Εγώ αν και φίλος μου δεν του έχω μιλήσει σχετικά, άρα κάποιοι άλλοι του μίλησαν. Μάλιστα τον παραπληροφόρησαν για το άτομό σου γιατί θεωρεί ότι είσαι ή αραβοινδιανοζουλού με κανιβαλικές τάσεις ή έποικος ειδωλολάτρης!! Συγχώρεσέ τον δεν ξέρει.
Εν πάση περιπτώσει σε μακαρίζει ό,τι και αν νομίζει ότι είσαι. Θεωρεί, και προς τιμήν του το λέει δημοσίως, πως ο τόπος που ζεις είναι καλύτερος από τον δικό μας και ότι οι εκεί άρχοντες είναι εντιμότεροι και ενδιαφέρονται περισσότερο, ιδιαίτερα για την παιδεία.
Του έχει μείνει βλέπεις το παράπονο ότι δεν τον παίρνουν από κουβέντα οι ομοιδεάτες του κυβερνώντες τη χώρα και αδιαφορούν στην επιθυμία του να γίνει Τ.Ε.Ι στη Λευκάδα.
Δεν ξέρω νονέ μα ετούτο το καινούργιο φρούτο, κάθε νομός και πανεπιστήμιο-κάθε πόλη και Τ.Ε.Ι, με προβληματίζει, αν δεν με βρίσκει αρνητικό. Για παιδεία μιλάμε όχι για σούπερ μάρκετ. Αυτό με τίποτα δεν σημαίνει ότι δικαιολογώ τους καθορίζοντες την τύχη της παιδείας στη χώρα για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Για τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου πολλά σου έγραψα αν θυμάσαι, κάποια μάλιστα αρκετά βαριά ακόμη και για έναν κακό σαν και μένα. Σε αυτά δεν αναφέρεται καθόλου. Δεν βαριέσαι έτσι ή αλλιώς δεν περίμενα κάποια αντίδραση εκ μέρους του.
Τα νέα μας τώρα: ΄Εγινε η περίφημη γέφυρα στην παραλία και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μου αρέσει καθόλου. Μου ενοχλούν την αισθητική και το σχήμα και το χρώμα της. Μου ενοχλεί αφάνταστα την αίσθηση της δικαιοσύνης η επιλογή της θέσης. Μα καλά τσίπα δεν υπάρχει; Τα πάντα λοιπόν στον βωμό των προσωπικών ή φιλικών συμφερόντων; Δήμος και υπηρεσίες στο πλευρό της φιλικής εξυπηρέτησης; Τι άλλο θα δώσουν πιά; Δώσανε ένα ολόκληρο δρόμο, μια γέφυρα, κάποιες παράνομες κατασκευές, ακούω για κάποιο υπό κατασκευήν καφενείο μέσα στη λιμνοθάλασσα (δεν αντιλαμβάνομαι άλλο λόγο πέρα από τον προφανή), ήθελα να ήξερα τι παίρνουν!!! Γιατί μη μου πεις κάτι πρέπει να παίρνουν ανταποδοτικά, εκτός και αν είναι εντελώς … θου κύριε !! Κι αν παίρνουν είναι διαπλεκόμενοι ή όχι; Φαύλος κύκλος…
Οι πολίτες του δήμου έχουν και αυτοί δικαιώματα στην παραλία ή κάνω λάθος;
Δυό παρατηρήσεις σκέφτομαι να τους κάνω νονέ.
Α) Ο προβολέας που βάλανε, για να δείχνει τάχα η γέφυρα, σε τυφλώνει τόσο από τον Πόντε που δεν βλέπεις μπροστά σου, όχι τη γέφυρα.
Β) Αυτός ο φοίνικας και το παρκάκι γύρω του είναι εντελώς αντιαισθητικά πράγματα. Αλλοιώνουν την ομοιομορφία του δάσους των καρεκλοτραπεζιών. Γιατί δεν τον κόβουν επιτέλους προκειμένου να αξιοποιηθεί και αυτό το μέρος; Είναι κρίμα να χάνονται τόσα έσοδα για τον τόπο…
Ο κύριος Νομάρχης, προιστάμενος του Λιμενικού Ταμείου και αυριανός υποψήφιος βουλευτής προετοιμάζει την προεκλογική του εκστρατεία καταγράφοντας με στημένη κάμερα τα λιμάνια πάνω σε σκάφος που για άλλα είναι ταγμένο. Αλήθεια όταν το συνεργείο πέρναγε από τη μαρίνα κατέγραψε μόνο τα λιμενικά έργα ή και το σωρό των σκουπιδιών που έχουν μπαζώσει δεκάδες στρέμματα θάλασσας; Οι επιβαίνοντες στο σκάφος έκλεισαν τα μάτια τους περνώντας για να μη βλέπουν, άρα μα μη πράττουν, ή έχουν ξεπεράσει τέτοιου είδους αναστολές; Όταν πέρναγαν από τις αλυκές Αλεξάνδρου είδαν ή όχι τα έργα για την αποχέτευση που γίνονται πάνω στον αιγιαλό;
Την ίδια ώρα προχωρά με σχεδόν αδιαφανή τρόπο η μελέτη για τον καθορισμό ζωνών οικιστικού ελέγχου του νομού Λευκάδας, με πολλά περίεργα και ασαφή, έως πονηρά και « διαπλεκόμενα», και με τέτοιες μεταβολές που πολλές μικρές ιδιοκτησίες καταστρέφονται και γίνονται βορά στους μεγαλογαιοκτήμονες τέως και μελλοντικούς. Υπάρχουν και περίεργες αντιλήψεις του μελετητή για την προστασία των ακτών. Κάποιες τις εξαιρεί τόσο προκλητικά που απορείς ποιος τελικά είναι ο λόγος (πέρα από τον προφανή).
Και μια και ανέφερα τα σκουπίδια. Σήμερα που σου γράφω πήγα στον σκουπιδότοπο για υπηρεσιακή δουλειά. Ε λοιπόν νονέ τέτοια καταστροφή του περιβάλλοντος, τέτοια μόλυνση δίπλα από τα σπίτια μας είναι το λιγότερο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ. Απορώ πως δεν έχουμε κολλήσει χολέρα ή κάποια άλλη επιδημία. Σκέψου πως στο κέντρο της χωματερής βρισκόταν ένα ολόκληρο τουμπανιασμένο μοσχάρι…και κόκαλα -από τους χασάπηδες ή τους σαλαμιτζήδες - σκορπισμένα παντού. Οι γλάροι, χιλιάδες, έχουν κάνει παροικία και οι αρουραίοι έχουν στήσει το βασίλειό τους.
΄Εχω κάποιες φωτογραφίες που έβγαλα δυό χρόνια πριν. Θα βγάλω και νέες από την ίδια θέση και θα σου τις στείλω. Τότε μόνο θα καταλάβεις τι σημαίνει αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, τι σημαίνει μπάζωμα της θάλασσας, τι σημαίνει οικολογική καταστροφή, τι σημαίνει κίνδυνος εν τέλει για την υγεία των κατοίκων του έρμου τούτου τόπου. Ελπίζω και εύχομαι να μη παρουσιαστεί κάποια επιδημία στον τόπο εξ αιτίας των σκουπιδιών. Γιατί τότε συμπολίτευση και αντιπολίτευση (αυτοί που θεωρούν ότι κάνουν αντιπολίτευση) δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Γιατί τότε κάποιες υπηρεσίες που σήμερα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομένο και γαργάρες θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Γιατί τότε όλοι εμείς οι κοιμισμένοι θα ξυπνήσουμε (ευχή κάνω) και θα αρπάξουμε τα κνούτα… (Για αυτομαστίγωμα προφανώς)
Κατά τα άλλα το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόβλημα του δημάρχου μας είναι το Τ.Ε.Ι !!! Αιδώς Αργείοι …
Τσαντίστηκα τώρα. Σταματώ εδώ.. Νύσταξα κιόλας και βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια…
΄Ελα καληνύχτα και τα ξαναλέμε…. Χρρρρρρρρρρρ

Μάρτης 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια: