Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ Σ’ ΑΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ

Πάρε κόσμε! Εδώ οι καλές προσφορές! Λόγω διαλύσεως της κρατικής μηχανής πουλάμε όσο όσο! Κάτω από το κόστος! Προλάβετε!
Κάηκαν τα σπίτια σας εξ αιτίας μας; Θα σας χτίσουμε άλλα!
Κάηκαν τα δάση σας; Θα τα γεμίσουμε καζίνα, πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία!
Σας καταστράφηκε το αυτοκίνητο; Θα σας αγοράσουμε τζιπ!
Δεν πέρασαν στις ανώτατες σχολές τα παιδιά σας; Θα σας γεμίσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια και σχολές. Κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και ΤΕΙ !
Σχωρνάτε μας μα δεν φταίμε εμείς για το κακό που βρήκε τη χώρα! ΟΙ συνήθεις ύποπτοι, αναρχοαυτόνομοι, μαλλιάδες, ψευτοκουλτουριάρηδες και λοιπά φρικιά, που εκτρέφει στους κόλπους του ο Συνασπισμός, μας ξέφυγαν και έκαψαν όλη την Ελλάδα! Ασύμμετρη απειλή. Τι να κάνουμε οι καημένοι. Πότε να προλάβουμε; Ο Πολύδωρας είχε αλλού αγγαρεία και δεν είχε το νου του, ο Κόης δεν μιλά με τον Φούρλα, σχέδιο δεν προλάβαμε στα τέσσερα χρόνια να φτιάξουμε, δεν μας άφησαν και οι προηγούμενοι, τα χάσαμε και καήκατε!
Πρόληψη; Καλά τώρα αυτά είναι ψιλά γράμματα! Δασοπροστασία; Την εγκαταλείψαμε εδώ και χρόνια, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση, που τώρα φωνάζει, πήρε τις αρμοδιότητες και τους πόρους από τη Δασική Υπηρεσία. Από τα 33.000.000 Ευρώ της Ε. Ε δεν καταφέραμε, να απορροφήσουμε για τα δάση ούτε ένα ευρώ. Δεν προλάβαμε!
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει χρηματοδότηση για περιττά έργα προστασίας του περιβάλλοντος και εδώ που τα λέμε, δεν έχει την πολιτική της προστασίας γενικότερα. Το μόνο που προστατεύει είναι τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλομέγαλους γενικά. Η προστασία του περιβάλλοντος άλλωστε αντίκειται στα συμφέροντα των μεγάλων και εμείς κόντρα μαζί τους δεν έχουμε!
Παλιά ιστορία οι σχέσεις μας, και των προηγούμενων, μαζί τους. Χαλκιδική, Καιάφας, Πεντέλη, Πάρνηθα, βάλτε να έχετε.
Πρέπει όμως και να μας παραδεχτείτε σε κάτι. Δεν αφήσαμε να καεί η περιοχή γύρω από το καζίνο της Πάρνηθας. Πέσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και τη σώσαμε. Εκεί συντονιστήκαμε γρήγορα, μόλις καταλάβαμε ότι κινδυνεύει μια τέτοια επιχείρηση. Τον Κρόνιο λόφο, εκεί στην Ολυμπία, παρά τις καλές μας προθέσεις δεν καταφέραμε να τον σώσουμε. Εδώ που τα λέμε καλύτερα που έγιναν έτσι τα πράγματα για να μας λυπηθούν οι έξω και να μας προσφέρουν «μπικικίνια» και άλλη βοήθεια. Θα τον ξαναφτιάξουμε καλύτερο βρε αδελφέ!
Εκλογές 2007
Η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη, αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αιφνιδίως και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έγινε ικανότητα παροχολογίας, άμεση αποζημίωση των πληγέντων και των πέριξ … τσιγγάνων, οι οποίοι έσπευσαν στις Τράπεζες και εισέπραξαν το βοήθημα των 3000 ευρώ!
Κατά τα άλλα δεν υπήρχαν χρήματα μέχρι τα χθες για να δοθούν τα 600 ευρώ του επιδόματος θέρμανσης, κατά τα άλλα δεν υπήρχαν χρήματα μέχρι τα χθες για ελάχιστη αύξηση στις χαμηλές συντάξεις. Κατά τα άλλα μόλις βγήκαμε από την επιτήρηση της Ε.Ε και πρέπει οι εργαζόμενοι να κάνουν υπομονή μέχρι το 2000βάλε για ικανοποίηση μέρους των μισθολογικών αιτημάτων τους.
Πάνω στα πτώματα των θυμάτων από τις πυρκαγιές, πάνω στα απομεινάρια των δασών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, πάνω στη στάχτη των χωριών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, οι δυο «μεγάλοι» επιδίδονται σε ένα ατελείωτο παζάρι παροχών και υποσχέσεων!
Που βρέθηκαν ξαφνικά τόσα χρήματα; Πως δεν θα καταρρεύσει η κρατική οικονομία με τόσες παροχές; Μήπως οι συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, των οργανώσεων, των ξένων κρατών κ. λ. π και οι προσφορές τους, σε χρήμα κυρίως, απαντά στο ερώτημα; Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα γίνεται ! Δίνουμε τώρα και μέχρι τις εκλογές αυτά που μας δώρισαν, και κάτι ψιλά από τον κουμπαρά μας, δίνουμε τσάμπα υποσχέσεις και αργότερα θα γίνει του… επιδόματος θέρμανσης!
Αλήθεια, πόσα λαμόγια θα φάνε με χρυσά κουτάλια τούτες τις ημέρες; Πόσοι πράγματι κατεστραμμένοι θα αδικηθούν και πόσοι ολίγον ζημιωμένοι θα ευεργετηθούν;
Αλήθεια, όσα λεφτά και να δώσεις σε κάποιον που του καταστράφηκε το βιος, όσα παλάτια και αν του χτίσεις, μπορείς να του γυρίσεις πίσω την ιστορία του; Μπορείς να του αποκαταστήσεις τις μνήμες; Μπορείς να του επουλώσεις τα τραύματα, μπορείς να του σκουπίσεις τον ιδρώτα μιας ζωής;
Πια παροχή, όσο πλούσια και αν είναι αντικαθιστά το συναίσθημα που χάθηκε εξ αιτίας της ανικανότητάς μας;
Εκλογές 2007
Ένα είναι βέβαιο σε τούτες τις εκλογές. Θα είναι έντιμες. Η βία και η νοθεία δεν επανέρχονται, είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Βλέπετε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!
5/7/07

Δεν υπάρχουν σχόλια: