Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ !

Κράτος
Χορός σκανδάλων και πάρτυ εκατομμυρίων, λες και είναι χαρτοπόλεμος, παρουσιάζεται σε κάθε κανάλι της, ιδιωτικής ιδίως, τηλεόρασης. Το πόσο εύκολα είναι τα εκατομμύρια, το ομολογούν άπαντες, εμπλεκόμενοι ή όχι.
Ας κάνουν τον κόπο κάποιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να σκύψουν πάνω στους ανέργους, στους συμβασιούχους, που πληρώνονται όταν και όποτε το θυμηθούν οι … κρατικοί εργοδότες τους, ας ρωτήσουν και τα παιδιά από το πρόγραμμα STAGE, θύματα και ομήρους του ίδιου του κράτους, που κατά τα άλλα κόπτεται για το συμφέρον όλων μας, στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε όλα τα θύματα της κρατικής αναλγησίας και ας τους αφήσουν επιτέλους ήσυχους. Γιατί, αν μη τι άλλο, αυτό που συμβαίνει λέγεται σαδισμός στην πιο ακραία μορφή του.

Μίκης και Μάνος
Θύμα της κρατικής αναλγησίας οι μεγάλοι μας συνθέτες, Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις. Η ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης έπαψε να υπάρχει γιατί, το καλό μας κράτος, της χρωστούσε 915.000 ευρώ, οι μουσικοί παρέμεναν απλήρωτοι και η κατάληξη (της διάλυσης) ήταν φυσικό επακόλουθο (για να μην πω στόχος κάποιων ο οποίος επετεύχθη).
Το αρχείο του Μάνου Χατζιδάκι δεν ενδιαφέρει το κράτος μας και κινδυνεύει να χαθεί από τους … Ολλανδούς που θέλουν να το αποκτήσουν.
Κατά τα άλλα τα κανάλια μας ξημεροβραδιάζονται με το θέμα Ζαχόπουλου, το Μάκη και τον Θέμο και σέρνουν ένα χορό εκατομμυρίων …
Κατά τα άλλα στο Υπουργείο Πολιτισμού (τρομάρα μας) ετοιμάζεται να πάει ο… Αχόρταγος, προκειμένου να μαζέψει τη βρώμα και τη δυσωδία…

Κ.Ε.Π.
Συνήθως γκρινιάζω από τούτη τη στήλη. Τούτη τη φορά όμως θα πω τον καλό μου λόγο. Εκεί στο Κ.Ε.Π , γίνεται πολύ καλή δουλειά. Χρειάστηκα κάποια χαρτιά για τα παιδιά μου που σπουδάζουν και οι άνθρωποι με ξάφνιασαν ευχάριστα. Τέτοια ΑΨΟΓΗ συμπεριφορά ομολογώ δεν την περίμενα. Λες και ήταν δική τους υπόθεση! Δημόσιος υπάλληλος είμαι και εγώ, χρόνια στο κουρμπέτι, και μπορώ να διακρίνω τη διαφορά από εξυπηρέτηση σε εξυπηρέτηση. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και τους εύχομαι να συνεχίσουν έτσι, παρά την κακή, σε πολλές περιπτώσεις, δική μας συμπεριφορά. Βλέπετε κάποιοι… νεόπλουτοι στο νομό θαρρούν πως κάθε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να κάνει υποκλίσεις… άμα τη εμφανίσει τους. Βλέπετε το «εγώ σε πληρώνω» ακούγεται συχνότατα τον τελευταίο, και όχι μόνο, καιρό στα υπαλληλικά γραφεία.

Ανακύκλωση
Επιτέλους! Δειλά – δειλά ξεπρόβαλαν οι πρώτες σακούλες για την ανακύκλωση και η πρώτη επιστολή από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας του δήμου. Επιτέλους! Ένας αγώνας δεκαπέντε και πλέον ετών, κάποιων (λίγων είναι αλήθεια) ανθρώπων, είναι στην πορεία δικαίωσης. Παραμένει ζητούμενη η σοβαρότητα που θα αντιμετωπιστεί το θέμα από κάποιους αρμοδίους, οι οποίοι ποτέ δεν πίστεψαν στην ανακύκλωση, ασχέτως αν τώρα τρέχουν να δρέψουν τις δάφνες της. Παραμένει ζητούμενη η συμμετοχή όλου του κόσμου σε αυτήν. Παραμένει ζητούμενη η προστασία του περιβάλλοντος, η οποία δεν αφορά μόνο στα απορρίμματα.

Τσάμπα μάγκες
Μια και αναφέρομαι στο περιβάλλον. Τελικά τα κατάφεραν ο υπεύθυνοι του ιχθυοτροφείου και οι αρμόδιοι του δήμου Λευκάδας (όσοι εμπλέκονται), να διώξουν τα περισσότερα πουλιά από τα διβάρια. Μπράβο τους! Έκαναν στα πουλιά έξωση από το … σπίτι τους!
Μπράβο τους και πάλι! Με μια κουμπούρα ο οποιοσδήποτε κάνει τον…μάγκα. Τα δύσκολα αρχίζουν αν πρέπει να λύσεις το πρόβλημα χωρίς κουμπούρα!
Κατά τα άλλα κοπτόμεθα για το περιβάλλον και εντάσσουμε τα ιχθυοτροφεία σε διεθνείς συνθήκες, για να προστατεύσουμε τάχα το οικοσύστημα…

Ειρηνικό μήνυμα
Μου είπαν πως εκεί στο Βαθύ, μια τράτα έχει σύρει στο λιμάνι ένα αεροπλάνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα φτερά είναι σπασμένα μα η άτρακτος διακρίνεται καθαρά. Μου είπαν ότι το έφερε τόσο κοντά στο λιμάνι που είναι δυνατόν να ανασυρθεί με επίγεια μέσα. Αν είναι γεγονός, είναι θαρρώ μια ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση, να το ανασύρει, να το συντηρήσει και να το εκθέσει σε δημόσιο χώρο. Είναι μια ευκαιρία να περάσουν τόσα και τόσα αντιπολεμικά μηνύματα, μέσα από αυτή την έκθεση!

Γυφτοπούλα στο … χαμάμ
Κάποιοι, «αξιοσέβαστοι» κατά τα άλλα, «κύριοι», που τριγυρίζουν τον καταυλισμό των τσιγγάνων, τι ψάχνουν; Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι αυτό που σκέφτομαι. Παραμένω όμως, «εν πλήροι συγχίσει, δύσπιστος».
22/1/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: