Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ, ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ: Ποιούς «βολεύουν»;

«Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο.
Για να δουλέψει πρέπει να ανοίξει…»


Τα τελευταία χρόνια, ζούμε στον αστερισμό της τηλεοπτικής δημοκρατίας ή καλύτερα στον αστερισμό της δημοκρατίας των ΜΜΕ. Η «μαύρη προπαγάνδα» έχει βρει το σπίτι της και τα κυρίαρχα πολιτικά σχήματα τους εκφραστές τους. Η πολιτική δεν περνά ως όφειλε από το λαό, δεν κυκλοφορεί στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς αλλά στοιβάζεται σε ένα χαζοκούτι που μας «πιπιλά» το μυαλό όλη την ημέρα, που μας δημιουργεί πρότυπα και αξίες, που μας προβάλει σωτήρες ή καταστροφείς ανάλογα με την περίοδο…
Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν είναι ανεξάρτητα, αυτό αποτελεί κοινό μυστικό. Οι περισσότεροι, τηλεοπτικοί κυρίως, «μεγαλοδημοσιογράφοι» μόνο λειτούργημα δεν επιτελούν. Έχουν μετατραπεί τα τελευταία πολλά χρόνια σε ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ και σε ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ της κοινής γνώμης, πάντα υπέρ των κομμάτων εξουσίας. Στα δελτία ειδήσεων ακούγονται απίστευτα πράγματα από τους διάφορους «Τρεμοκαψοπρετεντεραυτιάδες».
Τα όποια επιχειρήματά τους μεταφέρονται και πολλαπλασιάζονται από τα Εδώδιμα Παπαγαλάκια, γιατί, ως «κομματόσκυλα», θέλουν να νέμονται την εξουσία και να βολεύονται, αυτοί και οι απανταχού ημέτεροι, «εις τους αιώνες των αιώνων»!.

Αλλαγή ρότας

Τα συνεχόμενα σκάνδαλα, η τεράστια σπατάλη, η μίζα και η αρπαχτή, η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει εν τέλει περιέλθει η χώρα, έχει δημιουργήσει μιαν απίστευτη οργή στον λαό, η οποία αναμένεται να ξεσπάσει.
Αυτό το ποσοστό του εκλογικού σώματος το οποίο φαίνεται λοιπόν να εγκαταλείπει το «μαντρί» καθώς έχει πλέον δυσαρεστηθεί… είναι επικίνδυνο για τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα οποία υπηρετούν οι κυβερνήσεις μας και φυσικά η μεγάλη μερίδα των… Μ.Μ.Ε. Με λίγα λόγια τρέμουν και μόνο στην σκέψη ότι τα ποσοστά των πιστών υπηρετών, των κυβερνητικών κομμάτων δηλαδή, θα μειωθούν…. με παράλληλη αύξηση άλλων κομμάτων ή ακόμα περισσότερο, με αυξημένα ποσοστά ανεξάρτητων συνδυασμών, για την περίπτωση των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Έτσι λοιπόν ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να βγάλουν από την μέση το ποσοστό αυτό των ανθρώπων, που διαφαίνεται πως δεν θα ψηφίσει κανένα «κυβερνητικό» κόμμα, είναι να το οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι η σωστή στάση και αντίδραση πλέον είναι η… ΑΠΟΧΗ… το ΛΕΥΚΟ… και το ΑΚΥΡΟ…!
Το «παιχνιδάκι» για μωρούς ψηφοφόρους ξεκίνησε από τις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας διετίας, ντόπιες και ευρωπαϊκές. Είναι πολυετές, καλοσχεδιασμένη αμερικανιά, σε χώρες όπου τα πραξικοπήματα δεν είναι πια εύκολες λύσεις κι έχει στόχο να διατηρούνται στην εξουσία, νομιμοποιημένες από κάλπη, καπιταλιστικές, στυγνά αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Αυτές τις μέρες, που περνούν δύσκολα ως τις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη, το «παιχνιδάκι» ξεσκονίστηκε, φορτίζεται στις μπαταρίες των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων και ξαμολιέται στα πλήθη των σαστισμένων και οργισμένων από το μνημόνιο. Η αποχή πλασάρεται είτε ως... αντίσταση, είτε ως «μαγκιά».
Η προσπάθεια δεν είναι έωλη. Βρίσκει ανταπόκριση σε πολλούς. Βλέπετε η απογοήτευση από τα κόμματα και η ανικανότητα της πολιτικής ελίτ του τόπου, που από τη δική της διακυβέρνηση φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, έχει απογοητεύσει τον κόσμο τόσο πολύ που βρίσκει σαν διέξοδο διαμαρτυρίας την αποχή από τις εκλογές. Αν μάλιστα στα πιο πάνω προστεθεί και η κακοδιαχείριση πάρα πολλών δήμων, οι οποίοι έχουν καταχρεώσει το κοινωνικό σύνολο για εξυπηρέτηση «ημετέρων», τότε η φυγή φαντάζει ως ιδανική λύση.
Αυτό το «παιχνιδάκι» πρέπει να ξεκουρδιστεί άμεσα ενόψει εκλογών και ο θόρυβος από το ξεχαρβάλωμά του να πνίξει και να τρομάξει τους δημιουργούς, διαχειριστές και κερδίζοντες αυτής της τεχνητής κρίσης.
Με κάθε μέσο και τρόπο ν' αποδειχτεί πως η λιποταξία από τις κάλπες και δη σε καιρούς μαύρους δεν πρόκειται να ανταμειφθεί ούτε σ' αυτή, ούτε σε καμιά άλλη ζωή από τους ηθικούς αυτουργούς της.

Τι αποτελέσματα θα έχει ενδεχόμενη επιλογή μας;

1. Κανένα αποτέλεσμα σε ότι αφορά την εκλογή των υποψηφίων. Το πολιτικό μας σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που δεν το επηρεάζει η αποχή, τα λευκά ή τα άκυρα ψηφοδέλτια. Ακόμα και ελάχιστοι πολίτες να ψηφίσουν έγκυρα, το κόμμα που θα πάρει την ψήφο θα εκλέξει 300 βουλευτές. Ακόμα και λίγοι δημότες να ψηφίσουν, ο συνδυασμός που θα πάρει τους περισσότερους ψήφους θα εκλέξει δήμαρχο. Επομένως η αποχή δεν προκαλεί άμεση ζημιά στο πολιτικό σύστημα.
2. Η αποχή θα αυξήσει τεχνικά τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ το 2004 και το 2009 πήρε σχεδόν τις ίδιες ψήφους. Κι όμως. Την πρώτη φορά έχασε πανηγυρικά και τη δεύτερη κέρδισε με 160 βουλευτές μάλιστα…
3. Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση. Είναι φυγομαχία. Είναι παράδοση άνευ όρων στις επιλογές στρατευμένων μειοψηφιών. Είναι παράδοση στο ΔΝΤ και στις ορέξεις των ντόπιων εκμεταλλευτών. Ενδεχόμενη επικράτηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ θα σημάνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στο ΔΝΤ με τα λογής μνημόνια. Θα ακολουθήσουν πιο σκληρά μέτρα γιατί η κυβέρνηση «θα ερμηνεύσει είτε την αποχή είτε την επιλογή των υποψηφίων της ως χειροκρότημα γι’ αυτό που έχει κάνει μέχρι σήμερα».
4. Αν η αποχή μπορούσε να απειλήσει το κατεστημένο δεν θα την συνιστούσαν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Η καθεστωτική προπαγάνδα επιμένει να προωθεί την αποχή ως μορφή διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος. Οι στυλοβάτες της διαπλοκής γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε χαμένη ψήφος συντηρεί τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων.
5. Η ΑΠΟΧΗ είναι πρόσκληση να πετάξουμε στα σκουπίδια την ψήφο μας, δηλαδή την ιερή υποχρέωση και το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμά μας να ψηφίσουμε!!!
Το ΑΚΥΡΟ είναι παραδοχή ότι «πέσαμε στην φάκα» και πράγματι τιμωρούμε αυτούς και αυτές που μας… εμπαίζουν με Εξεταστικές και Προανακριτικές αλλά μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΙΣ και ΚΑΜΙΑ δεν πήγε φυλακή και η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» των Εθνοπατέρων/Εθνομητέρων μας ΒΓΑΖΟΥΝ μάτια!!!
Το ΛΕΥΚΟ είναι η προσωπική μας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ στο πολιτικό σύστημα ότι ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ έχουμε το σθένος, δεν διαθέτουμε χαρακτήρα που μπορεί μας βοηθήσει να εκφράσουμε την προτίμησή μας!
Φτάνει πια η προσβολή στη νοημοσύνη μας και μαζί το δούλεμα από τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων ΜΜ”Ε"…
ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου ασκώντας το δικαίωμα και την υποχρέωσή μου!

ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ!

E, μ…εγάλε! Σε σένα μιλάω!
Σε σένα που δεν μπορείς να κρυφτείς στο πλήθος και να φορτώσεις τις ευθύνες σου αλλού. Κι εσένα που κοιτάς να τη βολέψεις, αλλά και σένα που τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ. Ναι, εσύ που έχεις όνομα και επίθετο, πρόσωπο και υπόσταση. Ξύπνα μ…εγάλε!
Εσύ μ…εγάλε που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν κυνηγούσαν το διπλανό σου δημόσιο υπάλληλο επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους τεμπέληδες και άχρηστους. Εσύ, που όταν αποφάσισαν να ρίξουν τις ευθύνες για την κλοπή στους γιατρούς επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους κλέφτες και σκιτζήδες. Εσύ, που όταν τα έριξαν στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ επευφημούσες, αποκαλώντας τους κηφήνες και λαμόγια. Εσύ, που όταν έδειξαν εσένα ως υπεύθυνο για την κατάντια της χώρας, δε βρήκες κανένα να σε υποστηρίξει, γιατί και οι άλλοι μ…εγάλοι επευφημούσαν, αποκαλώντας σε απατεώνα και παράσιτο. Εσύ μεγάλε, ξύπνα!
Εσύ, που κάθεσαι αποχαυνωμένος μπροστά στην τηλεόραση και μαζί με το ετοιματζίδικο δείπνο σου καταπίνεις αμάσητα όλα τα τοξικά απόβλητα των υπαλλήλων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών. Εσύ, που νομίζεις ότι κάνεις επανάσταση μουτζώνοντας την οθόνη. Σβήστην όμως μ…εγάλε, για να καταλάβεις ότι είναι καθρέφτης. Ξύπνα!
Εσύ, που παριστάνεις τον κυρίαρχο λαό και πουλάς την ψήφο σου στον πρώτο τυχάρπαστο καραγκιόζη υποψήφιο βουλευτή που νομίζεις ότι θα σου τακτοποιήσει το γιο, την κόρη, το παράνομο οικοπεδάκι και κάτι χρέη στην εφορία. Εσύ μ…εγάλε που πλακώνεσαι στο καφενείο με το διπλανό μ…εγάλο που πούλησε την ψήφο του, στο όνομα ενός άλλου καραγκιόζη. Εσύ μ…εγάλε που έχεις το θράσος να πιστεύεις ότι όλοι είναι το ίδιο μ…εγάλοι με σένα και γλείφουν για να βολευτούν, χαρτζηλικώνουν για να εξυπηρετηθούν και χώνουν φακελάκια για να γίνουν καλά. Ξύπνα!
Εσύ μ…εγάλε που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν οι εργοδότες σου αποφάσισαν ότι τα 800 ευρώ που παίρνεις τους πέφτουν πολλά και σε πέταξαν στο δρόμο, πίστεψες ότι για όλα φταίνε οι Πακιστανοί και οι Αλβανοί που σου τρώνε το ψωμί. Εσύ μ…εγάλε υπάνθρωπε. Ξύπνα!
Εσύ, που όταν σου πηδάνε τη ζωή αρνείσαι να βγεις στο δρόμο, γιατί οι διαδηλώσεις είναι επικίνδυνες, γιατί οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι, γιατί οι συντεχνίες κοιτούν την πάρτη τους, γιατί, γιατί, γιατί… Γιατί τελικά… δε βαριέσαι; Πού να σηκώνεσαι από την πολυθρόνα; Εσύ που περιμένεις από τους άλλους να διεκδικήσουν τα δικά σου δικαιώματα κι αν δεν το κάνουν έχεις και το θράσος να τους βρίζεις. Ξύπνα μ…εγάλε!
Εσύ, που θυμήθηκες ότι είσαι απόγονος του «μεγαλέξανδρου» όταν οι σλαβομακεδόνες ανακάλυψαν το “Αστέρι του Κούτλες” (Βεργίνα), αλλά όταν σου ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο της χώρας σου (το δικό σου πλούτο) χειροκροτάς γιατί «γίνονται επενδύσεις». Εσύ, που θυμάσαι ότι είσαι τρισέγγονο του Κολοκοτρώνη, όταν στη γειτονιά σου βλέπεις ζητιάνους μετανάστες, αλλά ξεχνάς ότι δεν είσαι παρά ένας ραγιάς που αντί να σκύβεις στο σουλτάνο, σκύβεις στον εργοδότη σου, τον προϊστάμενό σου, το βουλευτή σου, τον αρχηγό του κόμματός σου. Εσύ, που χωρίς καπίστρι νιώθεις γυμνός. Ναι, εσύ μ…εγάλε, ξύπνα!
Εσύ, που η μνήμη σου έχει το βάθος ανοϊκού χρυσόψαρου. Εσύ που γλείφεις εκεί που έφτυνες πριν λίγες ημέρες, για να ξαναφτύσεις στο ίδιο σημείο μερικούς μήνες αργότερα. Εσύ που έκανες θεό τον Καραμανλή πριν ανακαλύψεις ότι είναι ένας χοντρολαπάς που σε κορόιδευε, για να κάνεις στη θέση του θεό τον Παπανδρέου, έως ότου ανακαλύψεις ότι είναι ένας απατεώνας που σε κοροϊδεύει. Εσύ που άγεσαι και φέρεσαι από το κάθε τυχάρπαστο παπαγαλάκι από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου ή και εφημερίδας. Ξύπνα μ…εγάλε!
Εσύ που έχαψες το παραμύθι του Παπανδρέου για τα «λεφτά που υπήρχαν» και έρχεται τώρα να τα πάρει από την τσέπη σου. Εσύ που συνεχίζεις να θεωρείς ότι ο Γιώργος θα γίνει σοσιαλιστής, μετά την παρέλευση τετραετίας. Εσύ μ…εγάλε που επιτρέπεις σε κάθε Πάγκαλο να σου λέει στα μούτρα σου ότι είσαι κλέφτης. Εσύ, που δίνεις το δικαίωμα σε κάθε πασόκο νεκροθάφτη να σε θεωρεί δεδομένο και να διαλαλεί ότι στηρίζεις την ταφόπλακα που πάνε να σου φορέσουν. Εσύ που συμπεριφέρεσαι στην κάλπη σα χουλιγκάνος και πιστεύεις ότι γεννήθηκες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ σφραγισμένο στο κούτελο. Τα δαμάλια σφραγίζουν ρε μ…εγάλε. Ξύπνα!
ΞΥΠΝΑ Μαλακα!
Αναρτήθηκε από http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

26/10/2010

Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο μου το έστειλαν με mail. Μου άρεσε και σκέφτηκα να το δημοσιεύσω, με μια μικρή αλλαγή. Το κείμενο δεν έλεγε μεγάλε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: