Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ και… άλλα τινά

Με σταματάνε πολλοί άνθρωποι στο δρόμο ή μπαίνουν στα γραφεία της κίνησης ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, να με ρωτήσουν για τον τρόπο ψηφοφορίας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Στα αμέσως προηγούμενα άρθρα μου προσπάθησα να βοηθήσω τους αναγνώστες σε ότι αφορά στην κατανόηση του «Καλλικράτη», σαν μεταβολή στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας μα και στον τρόπο σταυροδοσίας, με παραδείγματα μάλιστα. Φαίνεται ότι δεν αρκεί. Σήμερα, έτσι για μεγαλύτερη κατανόηση, θα σας παρουσιάσω πως θα είναι ένα ψηφοδέλτιο. Θα προτιμήσω το ψηφοδέλτιο της πόλης της Λευκάδας γιατί αφορά στον μισό σχεδόν πληθυσμό του νέου δήμου.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΕΡΓΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Υποψήφιος Δήμαρχος
ΔΗΜΑΡΧΙΔΗΣ ΕΚΛΟΓΙΜΟΣ του ΨΗΦΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης)

Αποτύχης Σταυρός του Μαύρου
Αραγεθάβγο Τσικάλα του Αμφίβολου
+ Αχβαχάκης Αχαχάς του Αμήν
Βαρελίνης Ξενόφερτος του Μηδένα
Βηχάκης Βήχας του Ιού
Γρίκας Κουφάλογος του Ωτός
+ Κουλός Χέρης του Κάρπου
Λαδωμένου Ξεφτίλα του Ιδεολόγου
Μανίκης Κοντός του Ράφτη
+ Σημαδεμένος Ψήφος του Μελάνη
Τραμπούκος Ρόπαλος του Ξύλου
Ψηφοζήτουλας Κολιτσίδας του Σταύρου
κλπ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ (μέχρι ένα σταυρό)

Αχωχάκης Αναστεναγμός του Αχαβάχα (Καστού)
Βλήμας Οβίδας του Κανόνη (Σφακιωτών)
Γαβγάβης Πεκινουάς του Ποιμενικού (Ελλομένου)
Γουρλωτού Ματιούλα του Οφθαλμού (Καρυάς)
Δραμαμίνας Ζαλάδας του Μποφόρη (Καλάμου)
Καλπόπουλος Κατάλογος του Τάξιμου (Καστού)
Κουτσού Ποδάρα του Γόνατου (Σφακιωτών)
+ Λαδωμένος Μαγκούφης του Άσκεφτου (Ελλομένου)
Νυσταγμένος Μορφέας του Βαριεστημένου (Απολλωνίων)
Πικραλίδας Ραδίκης του Βλήτου (Απολλωνίων)
Παρατρίχα Εκλεγμένη του Ψήφου (Καρυάς)
Ρεντίκολος Κολαούζος του Πολιτευτή (Ελλομένου)
Σημειωμένος Ψηφοδέλτιος του Ζόρικου (Απολλωνίων)
Σκασμένος Πολίτης του Μηδένα (Σφακιωτών)
Υποψήφιου Αποτύχία του Μαύρου (Καλάμου)
κλπ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (μέχρι δύο σταυρούς)

Αγανακτησμένη Τσαντίλα του Θέατρου
+ Κοψοχέρης Ψηφοφόρος του Πάντοτε
Ξεφτίλας Λακές του Αγοραστού
Παπαγαλάκη Προπαγάνδα του Λιά
+ Σεξουάλα Λούλη του Μαγκίτη
Τυχάρπαστος Υποψήφιος του Φράγκου
Ψαχτήρης Σταυρός του Αμφίβολου
κλπ



Έτσι λοιπόν θα είναι το ψηφοδέλτιο για την πόλη της Λευκάδας και έτσι θα είναι και σε όλα τα χωριά του τέως δήμου Λευκάδας, μόνο που αντί για Δημοτική κοινότητα Λευκάδας στο τέλος, θα υπάρχει η τοπική κοινότητα του κάθε χωριού του τέως δήμου Λευκάδας και αντί για δύο θα βάζουμε έως ένα σταυρό..
Παρόμοια ψηφοδέλτια θα υπάρχουν σε όλα τα χωριά. Η διαφορά είναι πως στην πρώτη ενότητα θα γράφεται η εκλογική περιφέρεια κάθε τέως δήμου ή κοινότητας και οι σταυροί που μπορούμε να βάλουμε (Λευκάδα, Απολλωνίων, Ελλομένου, έως τρεις, Κάλαμος, Καρυά, Καστός, Σφακιώτες, έως ένα) και στην τρίτη ενότητα θα γράφονται οι δημοτικές ή τοπικές κοινότητες. Υπενθυμίζω πως στις δημοτικές κοινότητες βάζουμε έως δύο σταυρούς και στις τοπικές κοινότητες, έως ένα.

Παρατήρηση: Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γράφεται ο αριθμός των σταυρών δίπλα από κάθε ενότητα στο ψηφοδέλτιο. Δεν το βρήκα στα κείμενα που έχω στη διάθεσή μου. Έχω όμως έγκυρες πληροφορίες πως έτσι θα είναι η μορφή τους.


ΜΕΣΑ ΑΘΕΜΙΤΑ

«Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥ, τα (γνωστά) φαινόμενα των «εξυπηρετήσεων» και των διαφόρων τύπων «διαπλοκών».
Προειδοποιούμε τους ηθικούς αυτουργούς ότι γνωρίζουμε τα κατορθώματά τους.
Αν, αυτοί που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, λειτουργώντας όπως διδάχτηκαν από «τους αφέντες τους», θεωρούν ότι θα υποκλέψουν τη ψήφο των πολιτών, είναι γελασμένοι.
Η Ελλάδα και η Λευκάδα «των κολλητών» και «της συναλλαγής» πρέπει να τελειώνει.
Είναι στο χέρι των πολιτών να το καταφέρουν …και θα τα καταφέρουν.»


Είναι μια από τις τελευταίες ανακοινώσεις του Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, υποψηφίου δημάρχου, επικεφαλής της κίνησης ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ.
Λίγες γραμμές που τα λένε ΟΛΑ!
Είμαι σε θέση να ξέρω πως κάποιοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν λάσπη προκειμένου να χτίσουν τις υποψηφιότητές τους.
Είμαι σε θέση να ξέρω πως κάποιες ενέργειες, στα πλαίσια της άγρας υποψηφίων ή ψηφοφόρων, ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Για πολιτικές φιλοδοξίες μιλούμε άρα δεν μπορεί τα πάντα να είναι «συμφώνως τω νόμω».
Σύμφωνοι. Υπάρχει όμως και μέτρο. Παντού και πάντα υπάρχει ένα όριο. Όταν το ξεπερνάς, θαρρώ κινδυνεύεις να βρεθείς μέσα στο λάκκο που ετοιμάζεις για τους άλλους. Γιατί όσο και αν κάποιοι εκβιάζονται σήμερα, όσο και αν κάποιοι άλλοι εξαγοράζονται με ρουσφέτι ή μετρητό, δεν την καταπίνουν αμάσητη την ξεφτίλα ούτε οι ίδιοι ούτε οι γύρω τους…
Περιμένω την αντίδραση των πολιτών. Περιμένω, το «βουβό κύμα» της αγανάκτησης τους. Ελπίζω ότι θα καταπιεί κάποιους «με το ζόρι σωτήρες» και κάποιους «Ναπολέοντες».
Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με όσους μας εκβιάζουν, από θέση ισχύος δυστυχώς και με κάποιους που, παίζοντας με την ανέχεια ή την ανάγκη μας, προσπαθούν να μας εξαγοράσουν σε … τιμή ευκαιρίας!
Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω. ΑΝ ΣΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΥΦΤΟ!


ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

Είναι κάποιες ημέρες τώρα που το Καλαμίτσι, η Εξάνθεια και ο Δρυμώνας δεν έχουν νερό.
Τούτες τις ημέρες που μας έχει έρθει ο ουρανός στο κεφάλι, που κοντεύουμε να πνιγούμε από τη βροχή, υπάρχουν χωριά που οι κάτοικοι τους, δεν έχουν νερό να πιούνε!
Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, δεν υπάρχει κάποια δύσκολη βλάβη δηλαδή στο δίκτυο. Είναι πολλές οι αιτίες του κακού μα οι κυριότερες είναι τρεις.
1. Το σάπιο στην κυριολεξία δίκτυο του νησιού και το προβληματικό δίκτυο από τις πηγές της υδροδότησης. Ποιοι να φταίνε άραγε;
2. Η ΔΕΗ που αποφασίζει όποτε και όταν θέλει να τιμωρεί τους κατοίκους στο νησί, για λάθη και παραλείψεις της ηγεσίας τους. Πάει να πει, της χρωστά ο Σύνδεσμος Ύδρευσης χρήματα και, αντί να πάει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη ή όπου αλλού μπορεί, κόβει το νερό από τους πολίτες που, στο κάτω της γραφής, έχουν πληρώσει το λογαριασμό ύδρευσής τους!
Είδες η ΔΕΗ; Ως ιδιωτικοποιημένη εταιρεία, έχει προτεραιότητα το κέρδος και απαξιώνει την όποια κοινωνική πολιτική οφείλει και είναι υποχρεωμένη να έχει, γιατί διαχειρίζεται ένα κατ’ εξοχήν κοινωνικό αγαθό.
Οι διακοπές όμως κάνουν ζημιά στο δίκτυο και στα μηχανήματα των αντλιοστασίων άρα πάλι οι πολίτες είναι αυτοί που τιμωρούνται, γιατί αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν ! Θαρρώ πως είναι μονόδρομος ως λύση οι ομαδικές μηνύσεις στη ΔΕΗ όποτε κόβει το ρεύμα στα αντλιοστάσια. Δεν θα πληρώνουν οι πολίτες την ανικανότητα ή την ανευθυνότητα άλλων…
3. Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης και ο δήμος της Λευκάδας που δημιούργησαν ένα τεράστιο χρέος προς τη ΔΕΗ και αδυνατούν να το αποπληρώσουν. Οι αρμόδιοι στάθηκαν ανίκανοι όλα τα προηγούμενα χρόνια να εισπράξουν τα χρεωστούμενα από πολίτες και επιχειρήσεις και, το κυριότερο, δεν κατάφεραν να ελέγξουν την τεράστια κλοπή που γίνεται με τις παράνομες συνδέσεις και όλα τα σχετικά.
Είναι τρομερό να σκεφτεί κάποιος πως, υπάρχουν ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών, στα οποία δεν έχει πάει ποτέ λογαριασμός νερού στους κατοίκους τους!
Είναι παράλογο και μόνο το γεγονός πως οι λογαριασμοί νερού έρχονται στα «κουτουρού» γιατί κανείς δεν κοιτάζει τα ρολόγια!
Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή να μην υπάρχει συνεργείο του Συνδέσμου αλλά και των δήμων για την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση τέτοιων βλαβών.
Είναι παράλογο να έχεις ιδιώτες εργολάβους για τέτοιες δουλειές και να τους αφήνεις απλήρωτους! Φυσικό είναι, όχι όμως λογικό και ηθικό, να σε εκβιάζουν, για να πάρουν τα λεφτά τους. Οι πολίτες όμως τι φταίνε;
Εκλογές έχουμε, δεν θα μπορούσε λοιπόν να μη χρησιμοποιηθεί η έλλειψη του νερού για… μαύρη προπαγάνδα!
Κάποιοι χρεώνουν την έλλειψη νερού στα Τοπικά Συμβούλια (προφανώς γιατί δεν είναι «δικά τους») !
Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν, έτσι νομίζουν, «παπαγαλίζοντας» ότι τους λένε τα αφεντικά τους, άσκεφτα και χωρίς αιδώ!
Μα αλήθεια, είναι στα καλά τους; Ο Τοπικός Σύμβουλος θα φέρει το νερό; Ο Τοπικός Σύμβουλος θα πληρώσει τη ΔΕΗ; Ο Τοπικός Σύμβουλος θα πληρώσει το συνεργείο για την αποκατάσταση μιας βλάβης;
Ξέρουν τα «παπαγαλάκια» μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες ενός Τοπικού Συμβουλίου;
Προφανώς όχι. Τι τους νοιάζει όμως; Αυτοί λάσπη θέλουν να πετάξουν, ξέροντας πως στο
τέλος κάτι θα μείνει…

19/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: