Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Ελλάς, σωτήριον έτος 2009 π. Μ (προ Μνημονίου ή προ Μέρκελ, διαλέξτε). Εκλογές και οι μονομάχοι του δικομματισμού, Παπανδρέου και Καραμανλής, τα καταθέτουν όλα στο τραπέζι. Δίνουν τα ρέστα τους πάει να πει.
Λεφτά υπάρχουν! Αναφώνησε ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ)! Λεφτά να φάνε και οι κότες! Θα, θα, θα, … θαθαθαθαθα!
Οι πολίτες του τόπου τον πίστεψαν, τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν μια μεγάλη  πλειοψηφία για να κυβερνήσει!
Ελλάς, σωτήριον έτος 2010 - 2012 μ.Μ (μετά Μνημονίου ή με Μέρκελ, διαλέξτε).
Τελικώς λεφτά βρέθηκαν.
Στις τσέπες των πολιτών που ξεζουμίστηκαν μέσα στο στίφτη των φόρων και των χαρατσιών.
Στα επαχθή και τοκογλυφικά δάνεια από την τρόικα, για να δοθούν στις τράπεζες και τους τραπεζίτες, στο όνομα τάχα της σωτηρίας τους. Της σωτηρίας των τραπεζιτών πάει να πει, γιατί οι τράπεζες μόνο το ρόλο τους δεν έχουν επιτελέσει, να στηρίξουν δηλαδή τις επιχειρήσεις!
Στα αποθεματικά των ταμείων και των οργανισμών που κουρεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και μέσα σε μία νύχτα χάθηκε ένα σημαντικό κομμάτι τους!

Σωτήριο έτος 2011 μ. Μ. Παπανδρέου και Καραμανλής δεν «παίζουν» πια. Βενιζέλος και Σαμαράς στο προσκήνιο.
Ο υπουργός υγείας, ο «περίφημος» κ. Λοβέρδος, κατ’ εντολή των δανειστών, αποφάσισε να σώσει την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα. Έφτιαξε λοιπόν, ενοποιώντας τα ταμεία, τον ΕΟΠΠΥ και τον παρουσίασε σαν το 8ο θαύμα του κόσμου, σαν την ενέργεια που θα σώσει τα πάντα στην υγεία!
Προϋπολογισμός του; 5.500.000.000 €. Ταμειακό απόθεμα σήμερα; 5.000.000 €! Ψίχουλα! Οι γιατροί, οι προμηθευτές, οι φαρμακοποιοί, απλήρωτοι στα όρια της παράκρουσης. Τεμπεσίρι, βερεσέ πάει να πει και όσοι αντέξουν.
Οι φαρμακοποιοί, αφού δεν πληρώνονται, δεν χορηγούν πια βερεσέ φάρμακα στους πολίτες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη. Αν έχει, κάτι γίνεται. Αν είναι τρύπια; Άμωμοι εν οδώ αλληλούια! Ζήτω το κράτος!
Τα νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν και κάποια είναι στα πρόθυρα αναστολής της λειτουργίας τους.

Νοσοκομείο Λευκάδας. Βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Εγκαταλελειμμένο, με συνέπειες τραγικές για τη ζωή των ντόπιων αλλά και των ξένων τουριστών. Ο νέος Οργανισμός λειτουργίας, που εγκρίθηκε για το νέο νοσοκομείο (όταν και όποτε…) αλλά ισχύει και για το παλιό, προβλέπει  την κατάργηση θέσεων εργασίας. Συντελεστής εργαζομένων ανά κλίνη  2,1 με ελάχιστο το 2 και μέγιστο το 3. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
Ένα πάντως είναι βέβαιο. Σύντομα θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο, αν δεν υπάρξει άμεση χρηματοδότηση. Ήδη κάποιες κλινικές υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου λόγω έλλειψης υλικού.
Κουρεμένο, ελέω PSI, χωρίς χρηματοδότηση, αν και του οφείλονται πάνω από τρία εκατομμύρια, έχει ένα άνοιγμα της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Χρωστάει παντού και οι προμηθευτές δεν έχουν άλλες αντοχές. Σκεφτείτε πως μόνο για ψωμί χρωστά γύρω στις 50.000 €!
Δεν υπάρχουν γάζες, σύριγγες, χειρουργικά είδη, φάρμακα, πετρέλαιο για ζεστό νερό τουλάχιστον στη μαιευτική κλινική!
Δεν υπάρχουν απορρυπαντικά για το σφουγγάρισμα, σφουγγαρίζουν με σκέτο νεράκι, δεν υπήρχαν ούτε καν σακούλες σκουπιδιών μέχρι που ο Άγιος Ελευθέριος, βοήθειά μας, έκανε το θαύμα του, μέσα από το παγκάρι της εκκλησίας του στο νοσοκομείο που ανοίχτηκε. Θαύμα στιγμιαίο φυσικά.
Ζητιανιά! Κάτι προσφέρουν οι καταστηματάρχες από αναλώσιμα μα τι και πόσα να καλυφθούν; Οι ίδιοι έχουν πρόβλημα έτσι και αλλιώς λόγω κρίσης άρα … δώσαμε, δώσαμε!
Μακαρία η οδός…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας σε έκτακτη συνεδρίασή του για το θέμα… εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης! Τώρα σωθήκαμε. Αντί να μπει μπροστάρης σε κινητοποιήσεις, αντί να βαρέσει τη γροθιά του στο τραπέζι … εξέδωσε ένα ψήφισμα (υπόλογος και ο γράφων)!
Βεβαίως να δεχτώ ότι οι δήμοι βρίσκονται και αυτοί στα πρόθυρα διάλυσης. Καλλικράτης γαρ. Υπάρχουν τόσα και τόσα που επείγουν και δεν μπορούν να δρομολογηθούν γιατί δεν προβλέπονται από τις διαδικασίες και γιατί δεν υπάρχει ο σχετικός «κωδικός». Κάποιοι όμως που ήταν κάποτε ένθερμοι οπαδοί του Καλλικράτη και του μνημονίου, αν δεν είναι ακόμη, οφείλουν και πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους τουλάχιστον!
Ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, η Ένωση Ξενοδόχων και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό στο νησί, έχουν αντιληφθεί ότι η μη λειτουργία του νοσοκομείου και ο ορατός κίνδυνος αναστολής της, θα μειώσει ακόμη περισσότερο τον ήδη μειωμένο τουρισμό μας; Θα κάνουν κάτι για αυτό;

Ελλάς σωτήριον έτος 2012 μ.Μ. Ιούνιος. Κατά τα άλλα οι πολιτικοί του μνημονίου επιμένουν. Μνημόνιο και ξερό ψωμί! Να το αλλάξουμε λιγάκι, να μας δοθεί λίγος χρόνος ακόμη και… όλα καλά! Ασπιρίνη στον καρκίνο. Ξεφτίλα!
Κινδυνολογούν, δημαγωγούν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να σώσουν το Μνημόνιο.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εκείνοι που συνυπέγραψαν την παράδοση του λαού και του τόπου, που υποθήκευσαν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στους δανειστές της, ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Υπόσχονται σήμερα, ότι θα κάνουν ότι δεν έκαναν χθες. Ότι ξαφνικά ανδρώθηκαν και από υποτελείς θα «μιλήσουν» στα αφεντικά! Θα νιαουρίσουν πάει να πει λίγο, θα τριφτούν στα πόδια τους και ίσως αυτοί τους ρίξουν μια μπουκιά ψωμί, λίγο τυράκι ή στην καλύτερη περίπτωση κροκέτες, από αυτές του κιλού!
Έχω την αίσθηση ότι δεν ζητούν απλώς την ψήφο του ελληνικού λαού.
Του ζητούν να τους παραδώσει την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του.
Ο λαός όμως έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση, να γράψει τον επίλογο στο βιβλίο της σήψης και της παρακμής αυτού του τόπου.
Να γράψει ο ίδιος, με τα δικά του χέρια, το βιβλίο μιας νέας, κοινωνικά δίκαιης, προοδευτικής και δημιουργικής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: