Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΠΟΧΗ, ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ: Ποιούς «βολεύουν»;



ΑΠΟΧΗ, ΑΚΥΡΟ, ΛΕΥΚΟ:
Ποιούς «βολεύουν»;

«Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο.
Για να δουλέψει πρέπει να ανοίξει…»

Τα τελευταία χρόνια, ζούμε στον αστερισμό της τηλεοπτικής δημοκρατίας ή καλύτερα στον αστερισμό της δημοκρατίας των ΜΜΕ. Η «μαύρη προπαγάνδα» έχει βρει το σπίτι της και τα κυρίαρχα πολιτικά σχήματα τους εκφραστές τους. Η πολιτική δεν περνά ως όφειλε από το λαό, δεν κυκλοφορεί στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς αλλά στοιβάζεται σε ένα χαζοκούτι που μας «πιπιλά» το μυαλό όλη την ημέρα, που μας δημιουργεί πρότυπα και αξίες, που μας προβάλει σωτήρες ή καταστροφείς ανάλογα με την περίοδο…
Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν είναι ανεξάρτητα, αυτό αποτελεί κοινό μυστικό. Οι περισσότεροι, τηλεοπτικοί κυρίως, «μεγαλοδημοσιογράφοι» μόνο λειτούργημα δεν επιτελούν. Έχουν μετατραπεί τα τελευταία πολλά χρόνια σε ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ και σε ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ της κοινής γνώμης, πάντα υπέρ των κομμάτων εξουσίας. Στα δελτία ειδήσεων ακούγονται απίστευτα πράγματα από τους διάφορους «Τρεμοκαψοπρετεντεραυτιάδες».
Τα όποια επιχειρήματά τους μεταφέρονται και πολλαπλασιάζονται από τα Εδώδιμα Παπαγαλάκια, γιατί, ως «κομματόσκυλα», θέλουν να νέμονται την εξουσία και να βολεύονται, αυτοί και οι απανταχού ημέτεροι, «εις τους αιώνες των αιώνων»!.

Αλλαγή ρότας
Τα συνεχόμενα σκάνδαλα, η τεράστια σπατάλη, η μίζα και η αρπαχτή, η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει εν τέλει περιέλθει η χώρα, μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, η οικονομική εξαθλίωση, η ανεργία, η μετανάστευση των νέων μας, έχουν δημιουργήσει μια απίστευτη οργή στον λαό, η οποία αναμένεται να ξεσπάσει.
Αυτό το ποσοστό του εκλογικού σώματος το οποίο φαίνεται λοιπόν να εγκαταλείπει το «μαντρί» καθώς έχει πλέον δυσαρεστηθεί… είναι επικίνδυνο για τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα οποία υπηρετούν οι κυβερνήσεις μας και φυσικά η μεγάλη μερίδα των… Μ.Μ.Ε. Με λίγα λόγια τρέμουν και μόνο στην σκέψη ότι τα ποσοστά των πιστών υπηρετών, των κυβερνητικών κομμάτων δηλαδή, θα μειωθούν…. με παράλληλη αύξηση άλλων κομμάτων.
Έτσι λοιπόν ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να βγάλουν από την μέση το ποσοστό αυτό των ανθρώπων, που διαφαίνεται πως δεν θα ψηφίσει κανένα «κυβερνητικό» κόμμα, είναι να το οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι η σωστή στάση και αντίδραση πλέον είναι η… ΑΠΟΧΗ… το ΛΕΥΚΟ… και το ΑΚΥΡΟ…!
Το «παιχνιδάκι» για μωρούς ψηφοφόρους ξεκίνησε από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ντόπιες και ευρωπαϊκές. Είναι πολυετές, καλοσχεδιασμένη αμερικανιά, σε χώρες όπου τα πραξικοπήματα δεν είναι πια εύκολες λύσεις κι έχει στόχο να διατηρούνται στην εξουσία, νομιμοποιημένες από κάλπη, καπιταλιστικές, στυγνά αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Αυτές τις μέρες, που το «παιχνιδάκι» θα ξεσκονιστεί, θα φορτιστεί στις μπαταρίες των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων και θα ξαμολιέται στα πλήθη των σαστισμένων και οργισμένων από τα μνημόνια. Η αποχή πλασάρεται είτε ως... αντίσταση, είτε ως «μαγκιά».
Η προσπάθεια δεν είναι έωλη. Βρίσκει ανταπόκριση σε πολλούς. Βλέπετε η απογοήτευση από τα κόμματα και η ανικανότητα της πολιτικής ελίτ του τόπου, που από τη δική της διακυβέρνηση φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, έχει απογοητεύσει τον κόσμο τόσο πολύ που βρίσκει σαν διέξοδο διαμαρτυρίας την αποχή από τις εκλογές.
 Αυτό το «παιχνιδάκι» πρέπει να ξεκουρδιστεί άμεσα ενόψει εκλογών και ο θόρυβος από το ξεχαρβάλωμά του να πνίξει και να τρομάξει τους δημιουργούς, διαχειριστές και κερδίζοντες αυτής της τεχνητής κρίσης.
Με κάθε μέσο και τρόπο ν' αποδειχτεί πως η λιποταξία από τις κάλπες, και δη σε καιρούς μαύρους, δεν πρόκειται να ανταμειφθεί ούτε σ' αυτή, ούτε σε καμιά άλλη ζωή από τους ηθικούς αυτουργούς της.




Τι αποτελέσματα θα έχει ενδεχόμενη επιλογή μας;

1. Κανένα αποτέλεσμα σε ότι αφορά την εκλογή των υποψηφίων.
Το πολιτικό μας σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που δεν το επηρεάζει η αποχή, τα λευκά ή τα άκυρα ψηφοδέλτια. Ακόμα και ελάχιστοι πολίτες να ψηφίσουν έγκυρα, ακόμα και αν υπάρχει μόνο μία έγκυρη ψήφος σε κάθε εκλογική περιφέρεια, το κόμμα που θα πάρει την ψήφο θα εκλέξει βουλευτή. Επομένως η αποχή δεν προκαλεί άμεση ζημιά στο πολιτικό σύστημα.
2. Η αποχή θα αυξήσει τεχνικά τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ το 2004 και το  2009 πήρε σχεδόν τις ίδιες ψήφους. Κι όμως. Την πρώτη φορά έχασε πανηγυρικά και τη δεύτερη κέρδισε με 160 βουλευτές μάλιστα…
3. Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση. Είναι φυγομαχία. Είναι παράδοση άνευ όρων στις επιλογές στρατευμένων μειοψηφιών. Είναι παράδοση στο ΔΝΤ, στην τρόικα και στις ορέξεις των ντόπιων εκμεταλλευτών. Ενδεχόμενη επικράτηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ  ή της Ν.Δ ,θα σημάνει ψήφο εμπιστοσύνης στην μνημονιακή κυβέρνηση και στο ΔΝΤ με τα λογής μνημόνια. Θα ακολουθήσουν πιο σκληρά μέτρα γιατί οι μνημονιακοί «θα ερμηνεύσουν είτε την αποχή είτε την επιλογή των υποψηφίων των, ως χειροκρότημα γι’ αυτό που έχουν κάνει μέχρι σήμερα».
4. Αν η αποχή μπορούσε να απειλήσει το κατεστημένο δεν θα την συνιστούσαν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Η καθεστωτική προπαγάνδα επιμένει να προωθεί την αποχή ως μορφή διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος. Οι στυλοβάτες της διαπλοκής γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε χαμένη ψήφος συντηρεί τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων.
5. Η ΑΠΟΧΗ είναι πρόσκληση να πετάξουμε στα σκουπίδια την ψήφο μας, δηλαδή την ιερή υποχρέωση και το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμά μας να ψηφίσουμε!!!
Το ΑΚΥΡΟ είναι παραδοχή ότι «πέσαμε στην φάκα» και πράγματι τιμωρούμε αυτούς και αυτές που μας… εμπαίζουν με Εξεταστικές και Προανακριτικές αλλά μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΙΣ και ΚΑΜΙΑ δεν πήγε φυλακή και η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» των Εθνοπατέρων/Εθνομητέρων μας ΒΓΑΖΟΥΝ μάτια!!!
Η σύλληψη του Άκη Τζοχατζόπουλου, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, είναι ενταγμένη σε ένα παιγνίδι εντυπώσεων, είναι στάχτη στα μάτια, είναι σκόνη και κουρνιαχτός που προσπαθούν να μας κρύψουν το τι ακολουθεί…
Το ΛΕΥΚΟ είναι η προσωπική μας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ στο πολιτικό σύστημα ότι ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ έχουμε το σθένος, δεν διαθέτουμε χαρακτήρα που μπορεί μας βοηθήσει να εκφράσουμε την προτίμησή μας! Το λευκό είναι ψήφος προτίμησης στο πρώτο κόμμα, δια της πλαγίου!
Φτάνει πια η προσβολή στη νοημοσύνη μας και μαζί το δούλεμα από τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων ΜΜ”Εξαγρίωσης"…
ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ στις 6 Μαίου ασκώντας το δικαίωμα και την υποχρέωσή μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: