Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Λ η σ τ ε ί α

Ώστε έτσι λοιπόν. Έτσι «σώσανε» τη χώρα οι κυβερνώντες, για ενδέκατη φορά τα τελευταία δυόμιση χρόνια! Παίρνοντας τα χρήματα των φορέων και των ταμείων και δίνοντάς τα στους ιδιώτες ομολογιούχους του Δημοσίου, για να κλείσει το περίφημο PSI.

Ουδεμία βεβαίως έκπληξη για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Συμβόλαια εκτελούσαν και εκτελούν οι κυβερνώντες. Συμβόλαια «θανάτου» του ελληνικού λαού, σε ότι αφορά τουλάχιστον στις αμοιβές των εργαζομένων και στην κοινωνική του προστασία.

Συμβόλαια εξασφάλισης των τοκογλύφων και των «προστατών» μας! Άλλωστε, για να κάνουμε μαύρο χιούμορ, PSA είναι εξέταση για τον προστάτη και PSI test στην κυβέρνηση για τους «προστάτες»! Τυχαίο; Δεν νομίζω…


Εξηγούμαι δια της πλαγίου. Σας μεταφέρω δήλωση για το θέμα, του επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», Κώστα Δρακονταειδή.

Η Δήλωση

{ «Ληστεία» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (και) στη Λευκάδα, σε Λιμενικό Ταμείο, Περιφερειακή Ενότητα, Νοσοκομείο, ΟΕΚ

και Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Πριν λίγες ημέρες, πολλοί πρυτάνεις ΑΕΙ, διοικητές νοσοκομείων, και οι διοικήσεις άλλων οργανισμών του Δημοσίου, ανακάλυψαν πως έχει εξαφανιστεί μέχρι και το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για συγκεκριμένους σκοπούς.

Οι λογαριασμοί αυτοί ήταν έντοκοι – τραπεζικοί και δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα. Η διαδικασία προέβλεπε ότι σ’ αυτούς κατατήθονταν οι όποιες επιχορηγήσεις του δημοσίου και οι οργανισμοί έκαναν αναλήψεις για τα έξοδα τους.

Με αυτά τα χρήματα των λογαριασμών και χωρίς φυσικά να ρωτήσουν κανέναν, τις

τελευταίες μέρες, (ακόμη και ώρες) που ολοκληρώνονταν το PSI, η κυβέρνηση και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από ιδιώτες «ομολογιούχους»!!!

Έτσι οι «ομολογιούχοι» αυτοί, γλίτωσαν το κούρεμα (!!!), ενώ ταυτόχρονα, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από όλους αυτούς τους οργανισμούς, τελείως απαραίτητα για τη λειτουργίας τους, χάθηκαν «αλλάζοντας τσέπες».

Μόνο για τα δυο νοσοκομεία της Αχαΐας οι απώλειες φθάνουν τα 4.000.000 ευρώ, όπως καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συνέπειες αυτών των πράξεων πλήττουν και νομικά

πρόσωπα της Λευκάδας. Ποιο συγκεκριμένα έχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες,

ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το Λιμενικό Ταμείο, η Περιφερειακή Ενότητα,

το Νοσοκομείο, ο ΟΕΚ και η Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Αποτέλεσμα; Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους και κυρίως κι άλλη υποβάθμιση των υπηρεσιών τους, προς τους πολίτες.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, όπως αναμένονταν, «έθαψαν» την είδηση.

Κανονικά, όφειλαν να μεταδώσουν το γεγονός, όχι στο πολιτικό αλλά στο αστυνομικό δελτίο ειδήσεων, γιατί αυτοί που «σχεδίασαν» και «εκτέλεσαν» το «έγκλημα», λειτούργησαν ως «νομότυποι» παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί σιωπούν για όλα αυτά:

1. Ο «δραστήριος» βουλευτής Λευκάδας;

2. Οι εν δυνάμει υποψήφιοι πολιτευτές, του άλλου πυλώνα της μαύρης

συγκυβέρνησης;

3. Η διοικήσεις αυτών των οργανισμών, πλην (προς τιμήν τους) του Συμβουλίου και της Προϊσταμένης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης;

Αν η διοικήσεις αυτών των νομικών προσώπων (τοπικές και κεντρικές), θέλουν να

υπερασπιστούν τα δικαιώματα (στην υγεία, στη στέγαση, κ.λπ.) των εργαζομένων και των ανέργων του νομού μας, και να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους, οφείλουν να διεκδικήσουν με κάθε μέσον (και με νομικά μέσα) τους πόρους που τους κατασχέθηκαν, με μέθοδο μαφίας, από την κυβέρνηση. ……Ή αλλιώς να παραιτηθούν.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Δρακονταειδής Κων/νος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκάδας

Υστερόγραφο 1: Αν τους ρωτήσετε πως έγινε κάτι τέτοιο, θα σας πουν ότι όλα έγιναν νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2469/1997. Εσείς όμως ξέρετε!!!

Υστερόγραφο 2: Όταν το βράδυ ανοίξετε την τηλεόραση, θα ακούσετε τα «συνεταιράκια» να τσακώνονται, για …τριτεύοντα θέματα. Για αυτήν τη «ληστεία», δεν θα ακούσετε τίποτα. }

Δια ταύτα

Από τα Νομικά πρόσωπα της Λευκάδας:

● Η Δημόσια Βιβλιοθήκη είχε 50.000 €, και μάλιστα από δωρεά ιδιώτη, και βρέθηκε με … 19.000 € μέσα σε μία ημέρα!

● Το Λιμενικό Ταμείο, εξ όσων γνωρίζω, έχασε σε μία νύχτα γύρω στις 400.000 € !

● Οι άλλοι οργανισμοί πόσα; Θα ανακοινωθούν οι … περικοπές από τους διοικούντες ή θα τις καταπιεί η «ένοχη σιωπή»;

Θα πάρει θέση ο «σηκωπανωχέρης» και «ναισεόλας» βουλευτής μας ή θα αρκεστεί σε επερωτήσεις για τους … αναξιοπαθούντες (και με δική του ευθύνη) συμπολίτες μας;

Δεν ζητώ να πάρουν θέση οι υπόλοιποι πολιτευτές του νησιού, γιατί δεν θεωρώ απαραίτητο να ακούσω το αυτονόητο για αντιπολιτευόμενο και, σε ότι αφορά στους γαλάζιους, θα το εκλάβω ως κοροϊδία!

Περιμένω όμως ενέργειες πάσης μορφής, από τις διοικήσεις των οργανισμών που ληστεύτηκαν, εναντίον των ληστών. Αν δεν κάνουν εξομοιώνονται μαζί τους, άρα θεωρούνται συνυπεύθυνοι!

Οι μάσκες έπεσαν θαρρώ και δεν είναι η πρώτη φορά. Χρόνια τώρα, από το χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα ίσαμε τις ημέρες μας, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού για ένα εντυπωσιακό limit up του κεφαλαίου και ένα ακόμη εντυπωσιακότερο limit down των εργαζομένων και του λαού.

Με κλαψιάρικο ύφος αλά Λοβέρδος, προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τη χώρα, την ίδια ώρα που ψηφίζουν καταστροφικούς νόμους, την ίδια ώρα που οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, την ίδια ώρα που… δεν υπάρχουν στοιχεία (χάθηκαν λένε) στη χώρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις (Φ. Σαχινίδης)!

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι…

2/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: