Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
http://www।mylefkada।gr/eidhseis/epikairothta/8807-syrizalefkada.तमल


ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΑΡΑΒΑΝΗ του Γερασίμου

Υποψήφια Βουλευτής Λευκάδας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, αλλά έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Λευκάδα. Εργάζεται σε εταιρεία συμβουλευτική σε θέματα διαδικτύου και ηλεκτρονικού εμπορίου, κατ’ ανάγκην στην Αθήνα, απ’ όπου με την πρώτη ευκαιρία δραπετεύει για το αγαπημένο της νησί.

Απόφοιτος του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών.

Σημαντικό μέρος της ζωής της έχει η έρευνα και η συνεχής ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν στον επιστημονικό χώρο των Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων (θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, Ν.Α. Ευρώπης, Τουρκίας, Μέσης Ανατολής, μειονοτήτων και ειδικότερα της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία).

Έχει απασχοληθεί σε εταιρείες πολιτικής έρευνας και δημοσκοπήσεων, έχει ασχοληθεί με ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και έχει διατελέσει δόκιμη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.Δ.Ι.Σ.) στο Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ).

Είναι επιστημονικός συνεργάτης & αρθρογράφος σε ενημερωτικούς ελληνοτουρκικούς ιστότοπους και εθελόντρια δασκάλα ελληνικών στο «Ανοιχτό σχολείο μεταναστών».

Γνωρίζει αγγλικά, τουρκικά, γαλλικά και ρωσικά।


ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ του Γεωργίου

Υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε Οικονομία, Νομικά και Φιλοσοφία στην Ανωτάτη Εμπορική, τη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περάτωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μακροοικονομική Θεωρία και Οικονομική Ιστορία σε Παρίσι και Αθήνα όπου παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή.

Στη διάρκεια των σπουδών του από το Δημοτικό Σχολείο μέχρι το 1976 εργάσθηκε σε εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις. Το 1976 προσελήφθη στην Α.Β.Σ. Πειραιώς ως επιστημονικός βοηθός στο Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης με διευθυντή τον καθηγητή Α. Λάζαρη. Από το 2006 ως αναπληρωτής καθηγητής στο Παν/μιο Πειραιά συμμετέχει ως εντεταλμένος καθηγητής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Παν/μίου. Δίδαξε Οικονομική Θεωρία, Οικονομική Ιστορία, Αγροτική Οικονομία, Μαρξιστική Θεωρία και Δημογραφία στα Παν/μια Πειραιά, Κρήτης, Παντείου, Ιονίου και στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Ήταν υπεύθυνος των περιοδικών Ανάλυση Εξελίξεων της Ελληνικής Οικονομίας της Α.Β.Σ.Π. και Ανάλυση Τουριστικών Εξελίξεων του ΕΟΤ και μέλος της Επιτροπής Ιστορίας της Ε.Τ.Ε.

Αναμίχθηκε από μικρός στο αριστερό εργατικό κίνημα, συμμετέσχε ως μαθητής Γυμνασίου στα συλλαλητήρια για την Κύπρο και την κατάργηση των εκπαιδευτικών τελών. Από την μαθητική οργάνωση της Λευκάδας εντάχθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ, στην Αθήνα. Την περίοδο 1960-1963 διετέλεσε γραμματέας του συλλόγου Λευκαδίων Σπουδαστών. Το 1962 εξελέγη μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Φοιτητών. Την περίοδο 1962-1964 διετέλεσε μέλος του γραφείου της Σπουδάζουσας Νεολαίας της ΕΔΑ. Το 1963 έγινε μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Τοπικών Σπουδαστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΤΣΣΕ). Συμμετέσχε ενεργά στους αγώνες του 114 και 15% και καταδικάστηκε πολλές φορές για την προάσπιση της Δημοκρατίας. Το 1965 εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, διετέλεσε υπεύθυνος για τις περιφερειακές οργανώσεις της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ήταν υπεύθυνος του αγροτικού γραφείου της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στρατεύτηκε το 1966 και υπηρέτησε σε Κόρινθο, Καλαμάτα, Πολίχνη Θες/κης, Λαγκαδά, Ξάνθη και Νιγρίτα. Για την αντιστασιακή του δράση δικάστηκε με το νόμο ΑΝ 509 και έμεινε έγκλειστος για 4,5 χρόνια στις στρατιωτικές φυλακές Καβάλας, τις πολιτικές φυλακές Αλικαρνασσού, Αίγινας, Λευκάδας, Αβέρωφ και Κορυδαλλού. Στη διάρκεια της φυλακίσεως του προσχώρησε το Μάρτιο του 1968 στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Μετά την αποφυλάκισή του συμμετέσχε στην Κίνηση των 77 και μετά τη διάλυση της παρέμεινε ανέντακτος για να προσχωρήσει στην ΕΑΡ και τον Ενιαίο Συνασπισμό, μετά τη διάλυση του οποίου παρέμεινε ανέντακτος στον Ανανεωτικό Χώρο. Σήμερα είναι ανέντακτος στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης πολλών τοπικών και Αθηναϊκών εφημερίδων και ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος της συντακτικής επιτροπής της ανεξάρτητης αριστερής εφημερίδας Δημοκρατική Λευκάδα. Οργάνωσε πολλά συνέδρια για την Οικονομική Ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων και έχει επιμεληθεί σχετικούς τόμους για περιβαλλοντολογικά, αναπτυ-ξιακά, τουριστικά και πολεοδομικά-ρυθμιστικά θέματα του Νομού Λευκάδας και της ευρύτερης περιοχής. Την περίοδο 1978-1980 διατέλεσε πρόεδρος του Ερευνητικού Διδακτικού προσωπικού της Α.Β.Σ.Π. και την περίοδο 1985-1986 επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Προεδρίας για τουριστικά θέματα. Είναι συγγραφέας πολλών οικονομικών και ιστορικών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Σήμερα είναι πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) και του Σωματείου Αποκατάστασης της Ιστορικής Μνήμης «Ο Μνήμων» Λευκάδας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ του Ιωάννου

Υποψ. Βουλευτής Λευκάδας

Γεννήθηκε στο Νυδρί Λευκάδας.

Ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Πειραιά όπου και υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαθητών.

Σπούδασε στην Σ.Ε.Υ.Π. Αθηνών στο Δ.Σ. σπουδαστών της οποίας υπήρξε εκλεγμένο μέλος και εκπρόσωπος των σπουδαστών.

Εργάστηκε:

- Ως Οικοδόμος και ως Τυπογράφος παράλληλα με τις σπουδές του.

- Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με ειδικότητα κρυοβιολογίας, στα εργαστήρια Κυτταρολογίας/Παθολογοανατομίας και Μεταμόσχευσης Μυελού & Κρυοβιολογίας.

- Στο εργαστήριο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

Άσκησε πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

- Εκλεγμένο μέλος – εκπρόσωπος Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

- Εκλεγμένο μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Λευκάδας και Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας Ιονίων Νήσων

- Εκλεγμένο μέλος – εκπρόσωπος Ο.Κ.Α.Ν.Α Λευκάδας και μέλος του Συμβουλίου Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων Προαγωγής Υγείας

- Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελλομένου από το 1998 έως το 2010, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος.

Σήμερα είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λευκάδας, με την δημοτική κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: