Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!

Τούτες τις ημέρες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, δεν θα πάρουν καθόλου ή θα πάρουν κουτσουρεμένο, το επίδομα αδείας τους. Ένα κατακτημένο δικαίωμα δεκάδων χρόνων, σβήστηκε μονοκοντυλιά, μαζί με άλλες επώδυνες περικοπές, από τους κυβερνώντες, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Σβήστηκε μονοκοντυλιά, όπως και τα δώρα εορτών και το ψαλίδισμα στα επιδόματα, γιατί έτσι όρισαν οι αφέντες μας του ΔΝΤ και της Ε.Ε., στο όνομα μιας αμφισβητούμενης «σωτηρίας» της χώρας μας.
Τούτες τις ημέρες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους που φορτώνονται κάπου δέκα χρόνια δουλειάς στην πλάτη τους.
Τούτο τον καιρό μια σοσια –ληστική κυβέρνηση, στο όνομα ενός χρέους που ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, επιτίθεται στα καταχτημένα με αγώνες και πολύ αίμα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, σαν ύαινα πεινασμένη στο κουφάρι, σαν τρικυμία και σαν ανεμοστρόβιλος…
Είναι φανερό ότι εκτελεί διατεταγμένη από τα αφεντικά της υπηρεσία. Εδώ θα είμαστε όμως φαντάζομαι και αργότερα, όταν οι λεμονόκουπες, οι σάπιες ντομάτες και τα κλούβια αυγά θα πέφτουν στα κεφάλια τους…(αν περισσέψουν τέτοια για πέταμα…).

Μια γενικευμένη καταστροφή ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΟΥΣ και δεν είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;


Τούτο το καλοκαίρι τα λουκέτα στις επιχειρήσεις θα «γίνουν της μόδας» (συγχωρήστε μου την έκφραση…).
Τούτο το καλοκαίρι κάποιοι θα μείνουν άνεργοι, κάποιοι δεν θα κάμουν διακοπές, κάποιοι δεν θα ψωνίσουν, κάποιοι πάσχοντες ηλικιωμένοι δεν θα κάμουν την καθιερωμένη λουτροθεραπεία τους.
Την ίδια ώρα κάποιοι αίτιοι της κρίσης θα χουζουρεύουν σε ακριβές σουίτες, άλλοι σε πολυτελείς καμπάνες και άλλοι θα ψωνίζουν κάπου στο Λονδίνο ή στη Ν. Υόρκη, χαλαροί και ήρεμοι. Ξέρουν ότι το σύστημα τους καλύπτει. Ξέρουν ότι δεν κινδυνεύουν…

Το παρακάτω κείμενο μου ήρθε πριν λίγο καιρό στο e - mail μου και πολύ μου άρεσε. Η προτροπή έλεγε να το στείλουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε. Παρά τις κάποιες επιφυλάξεις μου σε επί μέρους θέματα (αντιπαράθεση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ισοπέδωση όλων των εφημερίδων κ.α), το αναδημοσιεύω γιατί θεωρώ πως περιέχει σωστές θέσεις και λέει αλήθειες. Δικό σας.

Το Κείμενο
Ε, ναι λοιπόν φταίω εγώ.
► Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό, που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.
► Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές, που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.
► Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοιπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.
► Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.
► Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος, που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες, μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.
► Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα, περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.
► Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό, για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά, μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους, να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;
► Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος, για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές, αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.
► Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία, όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικό.
► Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ! Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις να φάμε παντεσπάνι.
► Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.
► Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα, που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.
► Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος, εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ, θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.
Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται.
Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων, να θυμούνται τα εξής.
1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20%, όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου, δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά, θέατρο και λοιπά.
3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.
4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.
5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις, την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων. Αν δεν μας πουν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές. Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.
Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση, που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες, τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις θα απέφεραν
1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.
3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ
4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.
5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.
6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.
7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατική διαφήμιση
8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους
9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες, που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.
10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια, χωρίς να αυξηθεί η τιμή, γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ, ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ
http://troktiko.blogspot.com

22/6/2010

Για τα σχόλια και την αντιγραφή
Μάρκος Νικητάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: