Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΗΜΑΝΤΑ

Από στόμα κοράκου… κράάάά !


Αντιγράφω από την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, της 14/11/2008 (Σελ. 2)
«Την Παρασκευή 8/11/2008 η εφημερίδα της εργατικής τάξης Ριζοσπάστης αναφέρεται σε καταγγελία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας σχετικά με «προπηλακισμό» μελών του (Πρόεδρος, Γραμματέας) από «τραμπούκους» της εργοδοσίας στο χώρο του εργοστασίου της Καλλιμάνης Ιονίου Α.Ε. Ο μηχανισμός δούλεψε καλά».
Και παρακάτω:
« Ο ταξικός μας εχθρός είναι ο Συνασπισμός. Η συνδικαλίστρια που ήταν αντιμέτωπή μας στις εκλογές του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων είναι μέλος του Συνασπισμού (Ριζοσπάστης 8/11/2008). Έτσι λένε οι πληροφορίες. Στο πρόσωπό της πρέπει να κατακεραυνώσουμε τον ταξικό εχθρό. Μα ούτε αυτό το δικαίωμα δεν αναγνωρίζετε στις γυναίκες, να έχουν δηλαδή άλλη πολιτική άποψη από τους άντρες τους ;»Τα ανωτέρω περιέχονται σε άρθρο του Ανδρέα Παπαδόπουλου συζύγου της καταγγελλομένης, από το Ριζοσπάστη, συνδικαλίστριας. Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, του Προέδρου και του Γραμματέα του Ε.Κ. στο χώρο του εργοστασίου, οι προτάσεις τους προς τους εργαζομένους, η αντίδραση των εργαζομένων και ο χλευασμός τους από τους συνδικαλιστές με λόγια όπως «δασκαλεμένοι εργαζόμενοι», «προβοκάτορες», «συμπράττοντες με το κεφάλαιο και τους εργοδότες»…


Η Αργυρώ Νικολοπούλου, έκανε το έγκλημα να παντρευτεί μέλος του ΣΥΝ και, σαν να μην έφτανε αυτό, να συνδικαλίζεται κιόλας, αντιμέτωπη με τους εξ οφιτσίου συνδικαλιστές μας! Χωρίς να έχει καμιά οργανωτική ή άλλη σχέση με τον ΣΥΝ τη χρέωσαν σε αυτόν λες και αν ήταν αλήθεια θα ήταν εγκληματικό!
Έχω δύο απορίες:
α) Πως γίνεται απολυμένοι εργαζόμενοι να «είναι πράκτορες του κεφαλαίου» και «προβοκάτορες»; Γιατί άραγε χλεύαζαν τους πεφωτισμένους συνδικαλιστές μας;
β) Θα αφιερώσει άραγε ο Ριζοσπάστης μια γραμμή για την καταγγελία, κατά του Εργατικού Κέντρου, και των 15 απολυμένων συνάδελφων της (απολυμένης επίσης) κας Νικολοπούλου, με την οποία τη στηρίζουν ενυπόγραφα; Θα ζητήσει δημοσίως συγνώμη το προεδρείο του Ε.Κ ή θεωρούν ότι έχουν το «αλάθητο του πάπα»;


Ανακούφιση

Είναι σε όλους μας γνωστές οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Λευκάδα. Δικαστές, διοικητικοί υπάλληλοι μα και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη δικαιοσύνη τις βιώνουν καθημερινά.
Το νέο δικαστικό μέγαρο φαίνεται να έχει «κολλήσει» και η αποπεράτωσή του δεν είναι ορατή στο άμεσο μέλλον.
Έως ότου όμως γίνει τούτο το κτίριο, οι εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, που περνούν τις πόρτες των δικαστηρίων και είναι αναγκασμένοι να παραμένουν εκεί για ώρες, που θα κάνουν την ανάγκη τους; Στα δέντρα; Στη θάλασσα; Στα δίπλα καφενεία (που δεν υπάρχουν); Πίσω από τις κολώνες του νέου κτιρίου; Πού;

Δεν είναι ντροπή στον αιώνα που ζούμε να μην υπάρχει, ένα έστω, W.C. για το κοινό στο χώρο των δικαστηρίων; Δεν είναι σοβαρή παράλειψη; Αυτό, συγχωρήστε με, είναι καταδίκη πριν τη δίκη και για τους κατηγορούμενους και για τους μάρτυρες!


Γήπεδα

Η πόλη της Λευκάδας δεν διαθέτει άλλο γήπεδο με χορτάρι πλην του Δημοτικού Σταδίου. Είναι μια παράλειψη χρόνων της Τ. Α. που δεν είχε και δεν έχει πολιτική άθλησης των νέων ανθρώπων. Προτιμούσε διαχρονικά να καλλωπίζει την παραλία, για να αυγαταίνει ο χώρος των BARs και να εξυπηρετεί «ημετέρους», από το να δημιουργήσει χώρους άθλησης και αναψυχής. Η «φραπεδιά» και «τα ρέστα», ενάντια στο «τρέξιμο» και στο «τόπι». Άσσος στάνταρ.
Να γράψω για κατασκευή γηπέδων; Για προώθηση του αθλητισμού; Για παιδομάζωμα από τα μπαρ και τις καφετερίες;
Δεν σχολιάζω τα αυτονόητα. Χάνω τα λόγια μου άλλωστε. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι πως το στάδιο δεν δίδεται σε αθλητικά σωματεία για τις ανάγκες τους, μη και χαλάσει τάχα μου το χόρτο. Μα είναι πολιτική αυτή; Δημοτικό Στάδιο είναι, δικαίωμα έχουν όλοι. Ομάδες, όπως το Καλαμίτσι, δεν είναι δυνατόν να αναγκάζονται να αγωνίζονται στο γήπεδο των Τσουκαλάδων, ένα γήπεδο επικίνδυνο για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, αφού τα κάγκελα απέχουν πόντους από τον αγωνιστικό χώρο. Γιατί οι υπεύθυνοι του Σταδίου δίνουν το γήπεδο στο Νυδρί και όχι στο Καλαμίτσι; Τιμωρούν κάποιους ή μου φαίνεται;

Χείρα βοηθείας


Σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν ο δήμαρχος «στριμώχνεται» στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποια από τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης τον στηρίζουν! Ο λόγος; Άγνωστος. Τέσσερις δημοτικούς συμβούλους έχει η μείζων αντιπολίτευση. Η είναι χωρισμένοι σε ομάδες ή δεν συνεννοούνται πριν από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και ο καθένας αυτοσχεδιάζει. Αυτό βεβαίως αποτελεί ευθύνη του επικεφαλής της κίνησης.
Δεν είμαι υπέρ της «κοπαδοποίησης». Όμως σε σαφή αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτό της αύξησης των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ή της ύδρευσης παλαιότερα, σε συνθήκες ύφεσης μάλιστα, περίμενα καλύτερη αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να περνά ένα τέτοιο μέτρο από τις ψήφους μελών της αντιπολίτευσης( γιατί χωρίς αυτές δεν υπήρχε πλειοψηφία). Όχι τίποτα άλλο αλλά κάποιοι που φέρονται έτσι το παίζουν «ακοίμητοι φρουροί» και «επαναστάτες».


Το … αυγολέμονο.

Αντιγράφω από άρθρο του Νίκου Γαζή, με την ιδιότητά του σαν υπεύθυνος οργανωτικού της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, στα «Νέα της Λευκάδας» με τον παραπάνω τίτλο.
«… είναι εντελώς ακατάλληλη εποχή να εμφανίζεστε εσείς σαν αριστεροί ψάλτες της Κυβέρνησης και να λέτε ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι το ίδιο πράγμα. Κι είναι δύσκολο να πείσετε κανένα σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας, που όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, ότι ένα κόμμα που βρίσκεται σε διαδικασία ριζικής ανανέωσης και μια τοπική κομματική του οργάνωση (η Ν.Ε.) που κατά 93% αποτελείται από νέα μέλη, ότι είναι υπόλογοι για τα λάθη και τις παραλείψεις (όπως λέτε) μιας διακυβέρνησης 30(!) χρόνων !!!
… και μάλιστα φίλοι σύντροφοι του τοπικού ΣΥΝ, οι κατηγορίες σας ακούγονται κάπως φαιδρές ακριβώς επειδή προέρχονται από εσάς που αποτελείτε ένα απολιθωμένο επιτελείο, αφού επί 30 και πλέον χρόνια είστε τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που όπως είναι φυσικό και έχετε κουραστεί και έχετε κουράσει. Οι καρέκλες σας σύντροφοι μοιάζει να έχουν βγάλει ρίζες και απορούμε γιατί κατηγορείτε εμάς για τα ταμπλό, τη στιγμή που εσείς τα χρησιμοποιείτε διαχρονικά…
… Επιπλέον μην ξεχνάτε πως ο κόσμος είναι πλέον τόσο «ψυλλιασμένος» που αν δεν αλλάξετε μυαλά, δεν αποκλείεται να χάσετε μαζί με τα αυγά και τα καλάθια…»


Δεν θα το σχολίαζα αν ήταν ένα απλό άρθρο ενός ανθρώπου. Από τη στιγμή όμως που ο αρθρογράφος υπογράφει με την ιδιότητά του, φαντάζομαι απηχεί και τις απόψεις της οργάνωσής του. Έχω κάποιες απορίες.
α) Ο ΣΥΝ είναι 18 ετών. Τα τριάντα χρόνια που τα βρήκε ο αρθρογράφος;
β) Τι σημαίνει ανανέωση; Να αλλάζεις τα πρόσωπα ή να επεξεργάζεσαι και να προωθείς νέες ιδέες; ( Γιατί αν και «νέο» πρόσωπο, όπως ισχυρίζεται, ο αρθρογράφος, χρησιμοποιεί επιχειρήματα «μουχλιασμένα»).
γ) Πως γίνεται από τη μια να κόπτονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι επιζητούν, αγνή και άδολη, συνεργασία με τον ΣΥΝ και από την άλλη να χρησιμοποιούν τόσο απαξιωτικές και άσχετες με το θέμα εκφράσεις για τα μέλη του;
δ) Ήταν ενήμερη για το άρθρο η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ; Αν ναι κανένα σχόλιο, αν όχι θα το καταδικάσει ή όχι;

Δεν θέλω να κάνω το συνήγορο κανενός μα θαρρώ ότι οι επιθέσεις κάποιου εναντίον οποιουδήποτε πρέπει να έχουν αιτία, επιχειρήματα, λόγο και ηθική.
Γιατί αλλιώς μας χρειάζεται όχι αυγολέμονο μα λεμονόκουπες και κλούβια αυγά !!!

Ρομπέν των Μονών

Αν ο δήμαρχος Λευκάδας νομιμοποίησε με τη μαρτυρία του, τη χρησικτησία της Ι. Μονής Φανερωμένης σε 150 και κάτι στρέμματα δάσους, που κατά δημοσιεύματα είναι επίμαχα, τότε πως δημοσίως διατείνεται ότι θα υπερασπιστεί, για το θέμα, τα συμφέροντα του δήμου; Θα αναιρέσει την υπογραφή του; Μα τότε με τι αξιοπιστία θα δημαρχεύει; Αν δεν την αναιρέσει, τι θα υπερασπιστεί και τι διεκδικήσει; Δύσκολοι καιροί…

18/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: