Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…

Με έκπληξη διάβασα τα Δελτία Τύπου του βουλευτή μας σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν ξέρω γιατί μα αυτομάτως μου ήρθε η διάθεση να το σχολιάσω, όχι γιατί ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι είναι αρμόδιοι για αυτή την απάντηση και την έδωσαν, μα γιατί δεν ανέχομαι ως άνθρωπος και ως πολίτης της Λευκάδας να με δουλεύουν «ψιλό γαζί»! Ειδικά για τα αίσχη του ΤΑΙΠΕΔ!

Παραβλέποντας κομμάτια των δελτίων (αν τα έβαζα ολόκληρα δεν θα είχα άλλες διαθέσιμες λέξεις για άρθρο) θα παραθέτω αποσπάσματα και θα τα σχολιάζω!

Το 1ο Δελτίο Τύπου
1. Επί της ουσίας.
α) Σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής, η χώρα οφείλει να προχωρήσει στην αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων, (Γη, Υποδομές, Εταιρικό Χαρτοφυλάκιο), μεταβιβάζοντας αρχικά μέχρι 31-12-2013, συγκεκριμένο αριθμό εξ' αυτών, στο ΤΑΙΠΕΔ.
Αλήθεια αυτές είναι υποχρεώσεις ή υποταγή; Ποιοι τις δημιούργησαν; Ποιοι τις ψήφισαν, γιατί και πόσοι από αυτούς τις διάβασαν πριν τις ψηφίσουν;
Για το ΤΑΙΠΕΔ π.χ.επειδή δεν πρόλαβαν μέχρι τέλος του χρόνου να πιάσουν το «στόχο», ξεπουλούν ότι βρουν πρόχειρο, αναστατώνοντας κοινωνίες ολόκληρες; Έξοχα…
γ) Η εικόνα ειδικά των ακινήτων που μεταβιβάζονται, στηρίζεται στη βάση δεδομένων της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, (ΚΕΔ), η οποία είναι ελλιπής. Αυτός είναι ο λόγος που στο ΦΕΚ μεταβίβασης, το ακίνητο ΑΒΚ 75 της Λευκάδας, εμβαδού 558,6 στρεμμάτων, όπως και τα άλλα δύο στη Βασιλική, χαρακτηρίζονται ως Γη, δηλαδή χωρίς κτίσματα, κάτι που προφανώς δεν ισχύει και θα διαπιστωθεί εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, μετά το νομικό και τεχνικό έλεγχο.

Αν είναι δυνατόν! Η βάση δεδομένων της ΚΕΔ έχει ακόμη τα σχολεία της πόλης, γη; Τον Βιολογικό καθαρισμό το ίδιο; Το ΚΤΕΛ; Τη Μαρίνα;
Έτσι το προσπερνάμε αυτό κ. βουλευτά; Θαρρώ πως σαν δικαιολογία είναι, τουλάχιστον, αστεία!
Εξ όσων γνωρίζω, και γνωρίζω κάποια πράγματα, σε κάθε μεταβολή επί της περιουσίας του Δημοσίου η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία ενημερώνει το Υπουργείο και, μέσω αυτού,  το φάκελο του Δημοσίου κτήματος.
Εν πάσει περιπτώσει, αφού δεν ήξεραν, αφού δεν εμπιστεύονταν την ΚΕΔ , γιατί δεν ρώταγαν πριν την παραχώρηση την τοπική Κτηματική υπηρεσία; Τόσο δύσκολο ήταν;
ε) Η προς αξιοποίηση γη, που ενδεχομένως θα προκύψει μετά το νομικό και τεχνικό έλεγχο των τριών ακινήτων της Λευκάδας, περιορίζεται στα λίγων στρεμμάτων οικόπεδα του δημοσίου, που βρίσκονται στο ΑΒΚ 75 και εφόσον κριθεί σκόπιμη η αξιοποίησή τους, δεδομένου ότι το σύνολο σχεδόν του γεωτεμαχίου έχει οικοδομηθεί και καλυφθεί με τη διάνοιξη δρόμων, ενώ τα δύο ακίνητα της Βασιλικής δεν υφίστανται, μετά την εφαρμογή του σχεδίου πόλης, τη διάνοιξη τμήματος του παραλιακού πεζόδρομου και την επικείμενη διάνοιξη του υπολοίπου, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σκέτη παράνοια έτσι; Ένα πολύ σοβαρό κράτος, πολύ οργανωμένο και απίστευτα δημιουργικό… Ρε μπας και κοροϊδεύουν τους .. «κουτόφραγκους» οι δικοί μας οι … «μάγκες»;

στ)   Πιστεύω ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση στο στάδιο αξιοποίησης υποδομών εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στη διαδικασία "Sale and lease back", που ακολουθείται σε ορισμένες περιπτώσεις.

"Sale and lease back", δηλαδή πουλώ κάτι, σε χαμηλή τιμή , και μετά ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να το νοικιάζω ο ίδιος για πολλά χρόνια, με κανονική τιμή!
Παράδειγμα. Οκτώ κρατικά ακίνητα στην Αθήνα πωλούνται 240.000.000 € και αμέσως μισθώνονται από το κράτος, για είκοσι χρόνια, με 30.000.000 € το έτος!
Με άλλα λόγια επενδύεις 240 εκατομμύρια και βγάζεις το χρόνο δέκα οκτώ (18) εκατομμύρια κέρδος!
Όμορφος μνημονιακός κόσμος…

2. Επί των "ποιητικών διανθήσεων" των επικεφαλής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοτικής Παράταξης που τον εκπροσωπεί.
Η Δημοτική Παράταξη ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, είναι ανεξάρτητη και εκπροσωπεί τους Λευκαδίτες, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ! Έχει αποδείξει την ανεξαρτησία της και επ’ αυτού δεν χωρά αμφισβήτηση! Μια απλή ματιά στο τότε ψηφοδέλτιο αποδεικνύει του λόγου το αληθές! Προφανές είναι ότι όσοι στελεχώνουν την παράταξη δεν απαρνούνται την ιδεολογία τους  !
Ψιλά γράμματα για κάποιους…

Αγαπητοί κύριοι επικεφαλής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ορθόδοξοι του Μαρξισμού και σήμερα ανανήψαντες, χθες σκεπτικιστές στο Ευρώ που δεν ήταν Φετίχ και σήμερα υπερασπιστές του Ευρώ που ίσως έγινε Φετίχ, οπορτουνιστές δηλαδή κατά την παλαιά προσφιλή σας ορολογία, γνωριζόμαστε αρκετά καλά στα πλαίσια της μικρής κοινωνίας της Λευκάδας, όπως μας γνωρίζουν πολύ καλά και οι συμπολίτες μας.
Αντιπαράθεση με πολιτισμό … Πράγματι, γνωριζόμαστε όλοι…
1. Στην «πρόκλησή σας αν τολμά ο βουλευτής να υπερασπιστεί τις επιλογές του» και «περί έρωτος και παντρολογήματος με τα μνημόνια», ανταποκρίνομαι και εξηγούμαι:
Κατηγορείται σήμερα η κυβέρνηση, η οποία βρήκε το χρέος και πήρε την καυτή πατάτα στα χέρια της. Αντί να κατηγορούνται αυτοί που το δημιούργησαν.
Η κυβέρνηση βγήκε από παρθενογένεση!  Τους πήραμε μεταγραφή από το …Τσιμπουκτού για να μας σώσουν και δεν ξέρουν τίποτα για το … φόνο!
Η περίοδος 2004 – 2009 λέει κάτι στον βουλευτή μας ή όχι; Οι κουμπάροι; Τα δομημένα ομόλογα; Το Bατοπέδι; Η SIEMENS; Να πω και άλλα;
Ο ίδιος ανήκε αλλού τότε; Δεν αισθάνεται έστω και λίγο συμμέτοχος; Τι ψήφισε για τα υποβρύχια προσφάτως; Πως αισθάνεται ως συμπαραστάτης και συνήγορος του κ Βενιζέλου και του «πάρτι» των εξοπλιστικών προγραμμάτων;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνος. Η κουλτούρα που επικράτησε και οι "αντιστάσεις" του μαζί με τις αντίστοιχες συνοδοιπόρων του, σε κάθε προσπάθεια παραγωγικής διαδικασίας που δήθεν έθιγαν τους εργαζόμενους, είναι το 50%, νομίζω της αιτίας. Το άλλο 50, είναι αυτοί που κυβέρνησαν...
Θα τρελαθώ Παναγία μου!
Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη, κατά πως λέει ο ποιητής.
Το γαρ πολύ του μνημονίου τι γεννά;

Η χώρα παλεύει σήμερα για την αναβάθμισή της, τόσο ως προς τον γεωπολιτικό της ρόλο, όσο και για τη θέση της στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.
Ως προς το πρώτο θεωρώ ότι έχουν επιτευχθεί πολλά. Η προσπάθεια για το δεύτερο απαιτεί πόρους.
Οι πόροι όμως έχουν όνομα και προέλευση. Μεταξύ των άλλων, για πρώτη φορά γίνεται σοβαρή προσπάθεια αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.
Έχετε δικαίωμα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνείτε. Πρέπει όμως να υποδείξετε, από που θα βρεθούν χρήματα. Και αυτό μέχρι τώρα δεν το έχετε πράξει.
Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας γίνεται; Γιατί εγώ μόνο αποδόμηση βλέπω …
Τα χρήματα φαντάζομαι θα τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που δεν τα παίρνει η κυβέρνηση. Είναι τυχαίο ότι κάποιοι δεν έχουν καθόλου θιγεί από την κρίση, ίσα – ίσα, την ώρα που οι περισσότεροι έχουν πέσει στον … Καιάδα;
Για τα δώρα π.χ στους διαπλεκόμενους καναλάρχες υπάρχει εξήγηση; Για τη μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής; Για το λαθρεμπόριο του πετρελαίου ποιά είναι τα αποτελέσματα, πέρα από το ξεπάγιασμα του λαού;

2.«... όσοι προβούν σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε...»
Απειλές... Εσείς πότε θα λογοδοτήσετε;

Όλοι στο λαό λογοδοτούν. Αυτός κρίνει… Κυριακή κοντή γιορτή …

3. Περί τοκογλύφων:
Η Ελλάδα σήμερα δανείζεται από τους εταίρους της, με επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που οι ίδιες οι χώρες δανείζονται από τις αγορές για να επαναδανείσουν την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Σε τι ωφελεί η διαστρέβλωση της αλήθειας και ο λαϊκισμός;

Να ανάψουμε λαμπάδα στην Αγία Αγγέλα που θυσιάστηκε για το χατίρι μας και κεριά στους άλλους εταίρους - τοκογλύφους που έδειξαν πόσο μας αγαπούν!
Προτείνω να χτίσουμε ξωκλήσι στην Ελάτη, στο όνομά της,  και να υποχρεούνται, όσοι δεν πιστεύουν στα μνημόνια, να ανεβαίνουν με τα γόνατα και να προσκυνούν υποχρεωτικώς!
Επίσης προς τιμήν της, προτείνω να ονομάσουμε τη χώρα μας Μερκελιστάν!  Πως σας φαίνεται;
5. «... η αντίστασή τους εξαντλείται σε ανούσιο κοινοβουλευτικό έλεγχο...»
Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, προκειμένου να διαπιστώσει το "ουσιώδες" της επιχειρηματολογίας σας. Όπως και η ιστοσελίδα της Βουλής, για τη δραστηριότητα κάθε βουλευτή.
Ανούσιος λοιπόν ο αγώνας για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ανούσιος για το φόρο ακινήτων, ανούσιος για τους πλειστηριασμούς, ανούσιος για τη θέρμανση, ανούσιος για τους δανειολήπτες, ανούσιος για τις μετεγγραφές φοιτητών, ανούσιος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ανούσιος για μια σειρά τοπικών ζητημάτων!!! Ιδιαίτερα για τα τοπικά ζητήματα, ευτυχώς που υπήρξε ο δικός σας κοινοβουλευτικός έλεγχος.
Δεν σχολιάζω! Τι χρείαν έχομεν άλλωστε…
Ο κόσμος είναι ευτυχισμένος και χωρίς προβλήματα, γιατί κάποιοι, λυγίζοντας τη μέση σε μικρομεσαίους υπαλληλίσκους της τρόικα, ψηφίζουν υπέροχους νόμους για «το καλό του»!


Το 2ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
… Προσάπτεται ωστόσο στο βουλευτή από τη διοίκηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ότι ψήφισε το νόμο που ...προστατεύει τον ευάλωτο οικονομικά δανειολήπτη από τον πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας, στην περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά του είναι κάτω από 50000 ευρώ περίπου, (35000 καθαρό διαθέσιμο εισόδημα).
Υπενθυμίζεται ότι το ένα σκέλος της περυσινής διαφωνίας του βουλευτή με την κυβέρνηση, ήταν ακριβώς το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δόθηκε, αργότερα όμως, παράταση μέχρι τέλους του 2013, με τη σχετική όμως διάταξη να καταψηφίζεται τότε περιέργως από το ΣΥΡΙΖΑ.
 Όπως καταψηφίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο φετινός νόμος, στον οποίο προχώρησε μονομερώς η κυβέρνηση και σε διαφωνία με την τρόικα, όπως και σε διαφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ!!!

Τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ μαζί λοιπόν! Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε;
Γιατί έγιναν ευάλωτοι οι δανειολήπτες, θα μας πει ο κ. βουλευτής ή δεν ζούσε ποτέ ανάμεσά μας; Ελπίζω να μην θεωρεί ότι ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ πάντως στο έγκλημα δεν θα γίνει!
Δεν συμφωνούσε ο κ. βουλευτής με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να απαγορευτεί στις τράπεζες να μεταβιβάζουν τα κόκκινα δάνεια και δεν ψήφισε την τροπολογία! Αν αύριο μεταβιβαστούν ο τίτλος ιδιοκτησίας του σπιτιού που κατάσχεσε η ελληνική τράπεζα, επειδή δεν πληρώθηκαν οι δόσεις του δανείου, θα βρίσκεται αύριο... στο Κατάρ, μεθαύριο στο Μεξικό, αργότερα ποιος ξέρει …
Κάποια από τα σπίτια αυτά βεβαίως θα πουληθούν σε γελοία τιμή, πάντως μεγαλύτερη από όσο τα αγόρασαν, σε κάποιο Γερμανό,  Άγγλο ή άλλο συνταξιούχο, που θα πίνει το τσάι του στην υγεία του κορόιδου που μάτωσε για να το αποκτήσει!
Κατά τα άλλα φαίνεται πως έκανε επανάσταση η κυβέρνηση ενάντια στην τρόικα και δεν το μάθαμε! Πονά τους φουκαράδες και τους προστατεύει από τις ΙΔΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ! Τι ωραία!
Είναι σαν να σου κόβουν το χέρι και μετά να έρχονται να σου κάνουν … μανικιούρ!

Όπως προσάπτεται επίσης στο βουλευτή, ότι ψήφισε το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, δηλαδή εκείνο το νομοσχέδιο που ο Στουρνάρας αναγκάστηκε να πάρει πίσω και να το φτιάξει από την αρχή, υπό την πίεση του βουλευτή και 13 ακόμη συναδέλφων του σε πρώτη φάση. Νομοσχέδιο που τελικά ψηφίστηκε με τα βάρη ειδικά των κατοίκων της επαρχίας να πέφτουν στο 50% των βαρών του αρχικού σχεδίου και με μειωμένες μεσοσταθμικά τις επιβαρύνσεις κατά 15%, σε σχέση με το περυσινό ΕΕΤΑ.
Για το προσωρινό χαράτσι που έγινε ΜΟΝΙΜΟ θα μας πει κάτι ο κ. βουλευτής; Γιατί το συγκρίνει με το ΕΕΤΑ και όχι με το ΦΜΑΠ; Δεν ήταν εκεί όταν μας διαβεβαίωναν ότι το χαράτσι θα ίσχυε μόνο για δύο χρόνια και ποια ήταν η αντίδρασή του στη μονιμοποίησή του;

Αυτά για την οικονομία του διαλόγου. Με θερμές ευχές για το 2014.
Κυρίως όμως με τη θερμή παράκληση προς τους συντρόφους, για την υπερψήφιση των δύο νομοσχεδίων εκ μέρους μου: Διαδώστε το...

Στ’ άρματα, στ’ άρματα! Ο κ. βουλευτής μας επαναστάτησε και βγήκε στο βουνό!
Διαδώστε το!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΑ!
(Η ευχή ισχύει για την υγεία σας και την, έξω από την πολιτική, επαγγελματική σας επιτυχία)!




ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: ξεπουλάνε και τη Λευκάδα μέσω ΤΑΙΠΕΔ


Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑΙΠΕΔ: το εργαλείο της Τρόικα, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, «χτυπά» και πάλι στη Λευκάδα. Τώρα ξεπουλιούνται Κ. Αλυκές και φιλέτα σε Βασιλική, Πόντι!
ΤΑΙΠΕΔ: ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Ευρώπης, ένα εργαλείο της Τρόικα, εκτροφείο σκανδάλων, διαφθοράς και διαπλοκής, με το οποίο οι υποτελείς-μνημονιακές κυβερνήσεις προωθούν το άνευ ορίων ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της χώρας.
Μέχρι 31/12/2013 θα μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ 4.000 (!) ακίνητα για εκποίηση. ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διαδικασίες express για την ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών (ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, κλπ). Όλα αυτά μεθοδεύονται με κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες και χωρίς κανέναν κοινοβουλευτικό και κοινωνικό έλεγχο.
Σε ό,τι αφορά τη Λευκάδα, και σύμφωνα με το ΦΕΚ 2883/Β/14-11-2013, «...μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με των επ' αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ...1. ΑΒΚ 75 - Κ. Αλυκές Λευκάδας με 558.600 τμ, 2. ΑΒΚ 10 - Βασιλική Λευκάδας με 9.037,5 τμ, 3. ΑΒΚ 102 - Πόντι, ακτή Βασιλικής με 8.895 τμ.»
Επίσης, τον περασμένο Μάιο, ακόμα 1 ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Λευκάδας στα Βαρδάνια, έκτασης 31.351,26 τμ μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η επιλογή των κτημάτων (στα οποία περιλαμβάνονται σχολεία, δρόμοι, κτήρια υπηρεσιών, μέρος σχεδίου πόλεως!!!) όχι μόνο καταδεικνύει την προχειρότητα των ενεργειών αλλά, κυρίως, καταγράφει την αποφασιστικότητα των δανειστών να οδηγήσουν τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο και την κοινωνία στην καταστροφή, μέσω των πειθήνιων οργάνων τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι μνημονιακοί, πρώην και νυν, βουλευτές Λευκάδας Σπ. Μαργέλης και Θ. Σολδάτος που «ερωτεύτηκαν» και «παντρεύτηκαν» τα μνημόνια. Αυτοί που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν όσα μνημόνια χρειαστούν για να μας «σώσουν», αυτοί που διαγράφονται και επανακάμπτουν στα μνημονιακά κόμματα και που η αντίστασή τους εξαντλείται σε ανούσιο κοινοβουλευτικό έλεγχο, αυτοί που δεν τολμούν να αντικρίσουν τους πολίτες και την «κάνουν» πριν τις εκλογές. Έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό το έγκλημα κατά της κοινωνίας και είναι υποχρεωμένοι, αν βέβαια τολμούν, να επικοινωνήσουν με τους πολίτες και να στηρίξουν τις επιλογές τους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αρκεί μόνο να καταδικάσει αυτές τις αποφάσεις και να αντιδράσει χαλαρά, αλλά να οργανώσει τον αγώνα των πολιτών με στόχο την ανάκλησή τους, ως το πρώτο βήμα αντίστασης. Είναι η ώρα που θα καταδειχθεί αν η Αυτοδιοίκηση θέλει και μπορεί να στηρίξει την κοινωνία.
Ως ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ καμία διαδικασία εκποίησης δημόσιας περιουσίας που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Προειδοποιούμε ότι όσοι προβούν σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Η «χωρίς αντάλλαγμα» παράδοση δημόσιων αγαθών στο ΤΑΙΠΕΔ σημαίνει ξεπούλημα στα μεγαλοσυμφέροντα, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι δανειστές-τοκογλύφοι και να «επιβιώσουν» οι πολιτικοί υπηρέτες τους.
Είμαστε δίπλα στους πολίτες της Λευκάδας, του Καστού, του Καλάμου, του Μεγανησίου. Tους καλούμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί αποφασιστικά και να μην αποδεχθούμε ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας
LefkasLeft.blogspot.com    syrizalefkada@gmail.com


Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Θ. Σολδάτο για το ΤΑΙΠΕΔ

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. Λευκάδας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο όψιμος λάτρης των μνημονίων Θ. Σολδάτος, αφού υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς και το φόρο ακινήτων ρίχνοντας τη χαριστική βολή στην πλειοψηφία της κοινωνίας, ξαλαφρωμένος και ήσυχος με τη συνείδησή του, εξέδωσε μια παραληρηματικού χαρακτήρα ανακοίνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας.
Τουλάχιστον, στο μικρότερο μέρος που αφιέρωσε στο ΤΑΙΠΕΔ, πρόλαβε να παραδεχτεί ότι είναι υπέρ του ξεπουλήματος γης, αναφέροντας και τη μέθοδο που έχει ήδη ακολουθήσει η μνημονιακή κυβέρνηση, το περίφημο «Sale-and-Leaseback», χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει ότι με αυτόν τον τρόπο το Δημόσιο πουλάει τα ακίνητα σε ιδιώτες και ύστερα τα νοικιάζει εκ νέου απ' αυτούς, με συνολικό τίμημα ενοικίασης πολύ μεγαλύτερο από την αξία πώλησής τους.
Μη ξεχνάμε όμως ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Σολδάτο. Οι μαθηματικές γνώσεις είναι καλές μόνο όταν ποσοτικοποιούν «την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ στο 50%» (!!!). Εξάλλου, όπως λέει και ο ίδιος, όλα είναι καλά όταν ο «τοπικός» ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται εναντίον της μνημονιακής συγκυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ... αρκεί να μην αναφέρεται το όνομά του!
Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Σολδάτο....
Λευκάδα, 24.12.13
Το Συντονιστικό Όργανο Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας





Δεν υπάρχουν σχόλια: