Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ




Γραφεία :   Λοχ. Ροντογιάννη                                           
Τηλέφωνο :   2645021505                                    
Blog:  oloigiatilefkada.blogspot.com                   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ε-mail :   kondra@hol.gr                              
      
     Στις 11 Δεκεμβρίου 2012, η Κίνησή μας εξέδωσε ανακοίνωση (αφού είχε θέσει το θέμα και στο Δ.Σ.), με αφορμή τη στάση του Δήμου Λευκάδας στο θέμα του Ειδικού Χωροταξικού για την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών.
     Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λευκάδας συμμετέχει στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή (Π.Σ.Ε.) φορέων περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών, με σκοπό να διεκδικήσουν πολιτικά αλλά και νομικά (προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας), την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.). Σ’ αυτήν συμμετέχουν πολλοί φορείς. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος συμμετέχει και ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής . 
     Σ’ εκείνη την ανακοίνωση είχαμε θέση τα εξής ερωτήματα:
 α)   Γιατί ο Δήμος δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή (Π.Σ.Ε.); Με τη στάση του αυτή ουσιαστικά αρνείται να είναι ένας από τους προσφεύγοντες στο ΣτΕ, κατά της Κ.Υ.Α., δήμους.
β)  Γιατί απέκρυψε, ο κ. Δήμαρχος, από το Δ.Σ. το αριθ. 7534/23-3-2012 έγγραφο της Π.Σ.Ε. που απευθύνονταν προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου;
γ) Υπάρχει αλλαγή στη στάση του Δήμου; Γιατί αν υπάρχει, σημαίνει ότι ο Δήμος αποδέχεται το Χωροταξικό.  
     Πειστικές απαντήσεις δεν πήραμε ποτέ, παρά μόνο δικαιολογίες του τύπου «μας καλύπτει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)».        
    
                    Πριν όμως «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» η ίδια η ζωή διαψεύδει τον κ. Δήμαρχο.
     Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με την Π.Σ.Ε., πληροφορηθήκαμε ότι στάλθηκε μια ακόμα επιστολή  προς τον κ. Δήμαρχο.
     Από την επιστολή (την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω) αναδεικνύονται:

1.  Σοβαρό θέμα ηθικής τάξης. Ενώ η επιστολή απευθύνεται και προς τους δημοτικούς συμβούλους και εστάλη από τις 18/12/2012 ο κ. Δήμαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, όχι μόνο τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά ούτε καν τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Το ίδιο άλλωστε, είχε κάνει και σε προηγούμενες επιστολές της Π.Σ.Ε.
2.  Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Με τη στάση της τορπιλίζει τον αγώνα της Π.Σ.Ε. για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θίγει άμεσα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά, την ευρύτερη περιοχή μας και αποτελεί «βόμβα» ιδιαίτερα για Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι.
    
                    Αφήνουμε τους πολίτες, ιδιαίτερα του Καλάμου και του Καστού, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Λευκάδα 9/1/2013                                               Για τη Δημοτική Κίνηση
                                                                        «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
                                                                         Δρακονταειδής Κων/νος
               
……………………………………………………………………………

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                    18.12.2012
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ


Προς: Δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους των Δήμων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις νομικές ενέργειες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών και δεν έχουν εκδώσει τις απαιτούμενες αποφάσεις:
1) Aγαθονησίου, 2) Ιθάκης, 3) Καλύμνου,  4) Λέρου, 5) Λευκάδας, 6) Μεγανησίου, 7) Ξηρομέρου,
8) Οινουσσών, 9) Πόρου, 10) Πύλου – Νέστορος, 11) Σύμης, 12) Τροιζηνίας, 13) Χάλκης,
14) Χαλκιδέων

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην αίτηση ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών    
               ενώπιον του ΣτΕ
      
                    Κύριε Δήμαρχε Λευκάδας
       Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Σε συνέχεια σειράς επιστολών προς το Δήμο σας (ενδεικτικά, από 27.12.2011, 29.12.2012, 4.2.2012, 22.3.2012, 21.5.2012 και 15.11.2012) σχετικά με την συμμετοχή του στις νομικές ενέργειες της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής», επί των οποίων δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, επισημαίνουμε τα εξής:
Η εξ αναβολής εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης των μελών της Π.Σ.Επιτροπής στο ΣτΕ, κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, που είχε οριστεί για τις 5.12.2012 αναβλήθηκε εκ νέου για τις 30.4.2013. Αν η υπόθεση συζητείτο στις 5.12.2012, η συμμετοχή του Δήμου σας στην αίτηση, την οποία κατ’ εντολήν σας δήλωσε η Π.Σ.Επιτροπή, θα απορριπτόταν λόγω έλλειψης των απαραίτητων αποφάσεων ορισμού των δικηγόρων, τις οποίες σάς έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη. Επιπλέον, από την έλλειψη των αποφάσεων αυτών, η Π.Σ. Επιτροπή επιβαρύνεται για λογαριασμό του Δήμου σας το ποσό των 1.244 ευρώ +ΦΠΑ, το οποίο αντιστοιχεί στην οικονομική υποχρέωση του. Η αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης, ωστόσο, δίνει πρόσθετο περιθώριο λίγων μηνών στο Δήμο σας να εκδώσει και να κοινοποιήσει τις απαιτούμενες αποφάσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, και με δεδομένη την έως σήμερα αθέτηση της έγγραφης δέσμευσης του Δήμου σας έναντι της Π.Σ. Επιτροπής, παρακαλούμε, όπως μέχρι τις 7.1.2013 μάς ενημερώσετε εγγράφως για την ανταπόκρισή σας στη δέσμευση αυτή (δηλαδή για την πρόθεσή σας για άμεση έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων), διαφορετικά να μάς γνωρίσετε εγγράφως ότι ανακαλείτε την συμμετοχή σας στις ενέργειες της Π.Σ. Επιτροπής.
Η Π.Σ. Επιτροπή, με δελτίο τύπου που θα εκδώσει στις 10.1.2013, θα ενημερώσει επισήμως όλα τα μέλη της, τους κατοίκους των θιγόμενων περιοχών και τα Μ.Μ.Ε., δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα, ποιοι Δήμοι ανταποκρίθηκαν στη δέσμευσή τους για συμμετοχή στις νομικές ενέργειες κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, ποιοι ενημέρωσαν ότι ανακαλούν τη συμμετοχή τους σε αυτές και ποιοι δεν τήρησαν τη δέσμευσή τους, απαξιώνοντας ακόμη και να απαντήσουν στα αλλεπάλληλα έγγραφα αιτήματα της Π.Σ. Επιτροπής.  

η Διοικούσα Επιτροπή
 για την υποβολή του εγγράφου,
 


Ιωάννης Δημητριάδης  -Μέλος Διοικούσας Επιτροπής,
Πρόεδρος Συλλόγου «Πρωτοβουλία - Πόρος»  - Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πόρου
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  τηλ: 6944–752727, φαξ: 210–6800666, e-mail: yiannis@famoffice.gr
      
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: