Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ … ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙΣ

Το… αόρατο ψήφισμα!

Δυο ημέρες πριν την εθνική μας εορτή το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας υιοθέτησε ψήφισμα, το οποίο συνδιαμόρφωσαν οι δύο παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Το ψήφισμα αναφερόταν στην αντίθεσή μας για την επέμβαση στη Λιβύη.
Ιδού το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Η βαρβαρότητα της καταστολής που επιχειρεί εις βάρος του Λιβυκού λαού ο Καντάφι, δεν μπορεί να απαντηθεί και να αντιμετωπιστεί με την επιθετικότητα των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
Η βρώμικη επέμβαση κατά της Λιβύης, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη διάσωση ανθρώπων και τη δημοκρατία. Αφορά τα αποθέματα πετρελαίων της γειτονικής χώρας και τον έλεγχο των εξεγέρσεων - εξελίξεων στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο.
Αυτές οι επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένους πολέμους, βλάπτουν τα συμφέροντα των χωρών της Μεσογείου, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εξεγερμένων Αραβικών λαών και θέτουν τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους.
Οι λαοί της Λιβύης και των άλλων χωρών, πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.
Η εξελισσόμενη στρατιωτική επέμβαση με μοχλό το ΝΑΤΟ, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον Αραβικό κόσμο, τη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αφού η βάση της Σούδας αποτελεί το κέντρο των νατοϊκών επιχειρήσεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας:
Καταδικάζει τον δικτάτορα Καντάφι που χρησιμοποιεί το στρατό ενάντια στο λαό της χώρας του και απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί.
Καταδικάζει τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση ενάντια στο λαό της Λιβύης, θεωρώντας ότι τα ανθρωπιστικά τους προσχήματα είναι στάχτη στα μάτια των λαών.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:
► Να μην διαθέσει ελληνικό έδαφος (βάση Σούδας, αεροδρόμια Ανδραβίδας και Ακτίου) και ελληνικές δυνάμεις στους επιχειρούμενους στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς κατά της γειτονικής χώρας, ενημερώνοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό.
► Να σταματήσει αμέσως κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής της χώρας μας στον ληστρικό πόλεμο κατά της Λιβύης και να μην εμπλέξει τη Χώρα μας σε πολεμικές περιπέτειες
Το Δημοτικό Συμβούλιο
του Δήμου Λευκάδας

Μέχρις εδώ καλά!
Το ψήφισμα πέρασε, με σχετική πλειοψηφία, είναι αλήθεια. Γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ ακόμη; Με τίνος αρμοδίου πρωτοβουλία θάφτηκε; Ποιοι ενοχλήθηκαν από το σπάσιμο της ομοφωνίας της πλειοψηφούσας παράταξης και … εκδικήθηκαν;
Η πρόχειρη δικαιολογία που θα βρουν, ότι τάχα δεν πρόλαβαν τις εφημερίδες, δεν ευσταθεί γιατί οι ηλεκτρονικές εφημερίδες… εφημερεύουν!
Μήπως περιμένουν τα τελειώσει η επέμβαση και μετά να … δράσουν; Ποιος ξέρει…

Κατέβασμα

Σχετικό με την επέμβαση στη Λιβύη ήταν ένα πανό που αναρτήθηκε από πολιτικό κοινοβουλευτικό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) την Πέμπτη το βράδυ στην παραλία Λευκάδας.

ΕΞΩ ΦΟΝΙΑΔΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ


έγραφε.


Το επίμαχο πανό

Σχετικό δηλαδή με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου!
Πρόλαβε να κάνει ολονυχτία; Δεν πρόλαβε; Κανείς δεν ξέρει. Μόνο ο δράστης της αποκαθήλωσης, ύστερα από άνωθεν εντολή βεβαίως, γνωρίζει.
Όσα χρόνια ζω, δρω και κινούμαι στη Λευκάδα δεν θυμούμαι παρόμοιο περιστατικό. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη μα θαρρώ πως δεν κάνω.
Είναι φανερό ότι το πανό ενοχλούσε κάποιους «υπέρμαχους» της ανεξαρτησίας των εθνών. (Κάποιους που δηλώνουν πως τιμούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε και δεν θέλουν να πάνε κόντρα. Πού ήταν όμως τούτο το Συμβούλιο σε άλλες σφαγές αμάχων στη μαρτυρική Αφρική και όχι μόνο; Γιατί απουσίαζε «κραυγαλέα»; Μήπως γιατί η Σομαλία, η Ζιμπάμπουε κ,α, δεν έχουν πετρέλαια;)
Είναι φανερό πως οι ανθρωπιστές αυτοί, δεν ήθελαν …παράσιτα την ημέρα της παρέλασης! Την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, τρομάρα μας! Δεν ήθελαν παρενέργειες.
Την ίδια ώρα σε άλλα μέρη της πόλης υπάρχουν πανό, και καλώς υπάρχουν, με αντίστοιχο ή άσχετο περιεχόμενο και κανένας δεν σκέφτεται (και μπράβο τους) να τα κατεβάσει. Την ίδια ώρα, πανό επί παντός επιστητού (από εκδηλώσεις μέχρι διαφημίσεις) αναρτήθηκαν ή αναρτώνται σε πλέον επικίνδυνα σημεία της πόλης και κανένας (σωστά) δεν τόλμησε ή τολμά να τα κατεβάσει!
Τι έγινε κύριε δήμαρχε; Της «Παγκαλιάδος» και εσείς; Καλορίζικος στο κουρμπέτι! Να σας θυμίσω όμως κάτι; Τα όποια πανό είναι περιουσία αυτού που τα έφτιαξε. Είναι δικαίωμά σας – συμφώνως τω νόμω – (όποτε μας βολεύει τον θυμόμαστε) να ζητήσετε να κατέβουν. Να ζητήσετε να τα κατεβάσουν αυτοί που τα ανάρτησαν και σε κάθε περίπτωση , αν τα κατεβάσει η υπηρεσία σας, να τα επιστρέψετε στους κατόχους των! Με ποιο δικαίωμα τα πετάτε;
Κάτι άλλο. Τα ρατσιστικά τρυκάκια της Χρυσής Αυγής στους δρόμους, την ημέρα της παρέλασης, γιατί δεν τα καθαρίσατε; Δεν σας ενοχλούσαν;
Φάουλ κύριε δήμαρχε! Πέναλτυ, μη σας πω, έτσι για να μιλήσουμε και λίγο ποδοσφαιρικά!

Αντιπολεμική εκδήλωση


Μια και μιλούμε για την επέμβαση στη Λιβύη και τα πανό, να σας ενημερώσω πως το Σάββατο 2 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι γίνεται μια κινητοποίηση στη βάση του Ακτίου κατά του πολέμου.
Την εκδήλωση διοργανώνουν αντιπολεμικές κινήσεις της ευρύτερης περιοχής και πρωτοβάθμια σωματεία.
Να πάμε όλοι! Αξίζει τον κόπο.
Α! ναι. Από Λευκάδα ξεκινάμε στις 11 το πρωί από την παραλία.


Απουσίες

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα κατηγοριών Optimist & Laser 4.7, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, διεξήχθη στη Λευκάδα τις τελευταίες ημέρες του Μάρτη. Διοργανωτής ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας με την αιγίδα της Ε.Ι.Ο. Πάνω από 250 άτομα έλαβαν μέρος και είναι δεδομένο πως η εκδήλωση και τίμησε και ανέδειξε το νησί.
Είναι πράγματι απορίας άξιον γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ αρμόδιος, παρά το γεγονός ότι άπαντες προσεκλήθησαν, δεν παραβρέθηκε κατά τη διάρκεια της απονομής και την τελετή λήξης των αγώνων! Το χειρότερο είναι πως οι διοργανωτές, περιμένοντας τους επισήμους που δεν έκαναν καν τον κόπο να ειδοποιήσουν ότι δεν θα παραβρεθούν, καθυστέρησαν την τελετή απονομής, με αποτέλεσμα να ακουστεί μουρμούρα από τους μακριά διαμένοντες.
Το θέμα θαρρώ δεν χρειάζεται σχολιασμό. Τι να πεις άραγε για ανθρώπους που ή δεν καταλαβαίνουν πόση σημασία έχουν τέτοιες εκδηλώσεις ή, το χειρότερο, συνειδητά τις απαξιώνουν (έτσι θαρρούνε) με την απουσία τους. Δεν πάει βεβαίως πολύς καιρός από τότε που ως μαϊντανοί χώνονταν σε κάθε εκδήλωση, μικρή ή μεγάλη. Τότε όμως ήταν προεκλογική περίοδος… Πατσαβούρα που μας χρειάζεται…

29/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: