Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ … ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν παρελθόν. Να μας ζήσει ο νέος δήμαρχος, ο νέος αντιπεριφερειάρχης, οι σύμβουλοί τους και φυσικά οι μη κερδισμένοι της εκλογικής αναμέτρησης, εκλεγμένοι ή μη.
Ελπίζω και εύχομαι ότι θα πάνε τον τόπο ένα βήμα μπροστά, προσδοκώ ότι θα κατανοήσουν την κρίσιμη συγκυρία, θα εργαστούν με αποκλειστικό γνώμονα το γενικό καλό και θα αφήσουν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα.
Από τη μεριά μου θα τους προσφέρω κάποιες συνταγές (μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ποτών και βοτάνων) να τις εφαρμόσουν γιατί πολύ κουράστηκαν στην προεκλογική περίοδο και χρειάζονται ανάκαρα…
Πάμε λοιπόν.

Καζάν dibi

Συστατικά:


4 κούπες φάκελοι και ξαναζεσταμένες επιτροπές πίεσης
1 κούπα ρουσφέτια
1 κούπα εκβιασμοί
Λαδάκι για τους ψηφοφόρους (αρκετό)
1 κούπα πολιτική αντιπαράθεση
1 πρέζα ιδεολογία


Οδηγίες:


Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τους φακέλους, τις επιτροπές πίεσης, τους εκβιασμούς και τα ρουσφέτια και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να γίνει μια κρέμα σφιχτή.
Βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένους με μπόλικο λάδι, τους ψηφοφόρους. Ρίχνουμε πάνω τους την κρέμα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με πολιτική αντιπαράθεση και ιδεολογία.
Βάζουμε το ταψί στη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να καεί η ιδεολογία και τα ρουσφέτια να πάρουν σιγά-σιγά ένα καφεπράσινο χρώμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για όση ώρα χρειαστεί.
Κόβουμε σε σχήμα ψηφοδελτίου και σερβίρουμε.

Παρατήρηση:

Αν δεν μας βρίσκονται εκβιασμοί, αλέθουμε απειλές στο μπλέντερ, είναι το ίδιο.
Ιστορικά:
Kazan, στα Τουρκικά σημαίνει ένα πολύ μεγάλο σκεύος που χρησιμοποιείται στη fωτιά, Dibi, σημαίνει ο πάτος…άρα Kazan Dibi είναι ο πυθμένας ένας πολύ μεγάλου σκεύους. (Υποθέστε ότι το σκεύος λέγεται πολιτική κουλτούρα ή εκλογική αντιπαράθεση).
Γλυκό που κατάγεται από την Ανατολία, πέρασε στρατοκράτες, χούντες, ρουσφέτια και μπαξίσια των Οθωμανών και από εκεί το αντιγράψαμε εμείς.

Virgin mary

Υλικά:

6 σφηνάκια χυμό παλαιοκοματισμού
1/2 σφηνάκι χυμό προπαγάνδας
1 κουταλάκι ξυλόφλουδα
5-6 σταγόνες εγωισμού και θυσίας
Λίγα μαλλιά της γριάς
Χρήμα
Υποσχέσεις
Μια πρέζα μεικάπι


Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μεγάλο ποτήρι τους χυμούς προπαγάνδας και παλαιοκοματισμού, την ξυλόφλουδα, τη θυσία και ανακατεύετε. Έπειτα, ρίχνετε σταδιακά τα μαλλιά της γριάς, ανακατεύοντας συνεχώς, και τελευταίο τον εγωισμό. Γαρνίρετε με μπόλικο χρήμα, διορισμούς και υποσχέσεις και, αφού το πασπαλίσετε με το μεικάπι, αφήνετε να το σερβίρουν.

Παρατήρηση:
Το ποτό αποκτά άλλη γεύση αν σας το σερβίρουν νεαρές κοπέλες.

Η Γνώμη της διαιτολόγου:


Εκτός από τις βιταμίνες, ο παλαιοκοματισμός είναι γνωστός και για άλλο ένα αντιοξειδωτικό συστα¬τικό, το μαλακοπένιο, στο οποίο οφείλει το πεθαμενί χρώμα του και το οποίο έχει ισχυρή αντικυβερνητική δράση. Ακόμα, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, η φλούδα και το μαλλί της γριάς μειώνουν τη βλαπτική επίδραση του ποτού, γιατί το αδυνατίζουν.


ΑΠΕΡΓΙΕΣ ARABIATA
(ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕ «ΘΥΜΩΜΕΝΗ» ΣΑΛΤΣΑ)


Υλικά:

3 κουταλιές ιδεολογία
3 σκελίδες παράδοση ψιλοκομμένη
3 κόκκινα ξηρά τσιτάτα ξεσποριασμένα
250 ml επανάσταση ψιλοκομμένη και ξεσποριασμένη
3 κουταλιές τουμπεκί ψιλοκομμένο
Αντίδραση και θυμό φρεσκοτριμμένο
500 γρ. απεργίες
Μοναδική αλήθεια για το σερβίρισμα φρεσκοτριμμένη

Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τηγανίζουμε την παράδοση και την ιδεολογία μέχρι να ροδίσει καλά (να μην κάψει). Προσθέτουμε την επανάσταση και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Βάζουμε αντίδραση και πολύ θυμό ανάλογα με τη γεύση.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις απεργίες, τις μεταφέρουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος και τις αναμιγνύουμε με τα τσιτάτα, τη σάλτσα και το τουμπεκί.
3. Σερβίρουμε αμέσως με τη φρεσκοτριμμένη μοναδική αλήθεια.

Χορτάκια στο τηγάνι

Συστατικά :


1 φλιτζάνι αντίδραση
1 φλιτζάνι ξεροκεφαλιά
5 ψιλοκομμένες ιδεολογίες
½ φλιτζάνι ασέβεια
Αλάτι, πιπέρι
1 κατεψυγμένο φύλλο επαναστατικότητας
Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Οδηγίες:


Κάνουμε εκστρατεία της τελευταίας στιγμής στη φύση προκειμένου να μαζέψουμε φρέσκα τα υλικά μας, στην ανάγκη κλέβοντας από το γείτονα κάποια που δεν βρίσκουμε.
Σε γουόκ τσιγαρίζουμε την ασέβεια, την αντίδραση, την ξεροκεφαλιά, τις ιδεολογίες και αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε το φύλλο επαναστατικότητας, το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια με το στόμιο ενός ποτηριού, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και κλείνουμε τις άκρες με όποιο πρόσφορο τρόπο διαθέτουμε.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζουμε σε εφημερίδα τοίχου.


Δρακοντιά (Arum maculatum)

Το άρο είναι αποχρεμπτικό στην περίπτωση διάσπασης και χρόνιου πολυιδεολογισμού, ενώ είναι και δυνατό ευκοίλιο .
Χρησιμοποιείται ακόμα στην ομοιοπαθητική και συστήνεται σε περιπτώσεις αναθεωρητισμού, διασπάσεων και πρασινίλας. Παλιότερα, ο Δρακοπουλίδης σύστηνε την ώριμη, ξεραμένη στον ήλιο και κοπανισμένη ρίζα στους αντιδραστικούς, τη σκόνη της ρίζας με νερό στους αλλοιθωρίζοντες, τη σκόνη ζυμωμένη με μέλι ως καθαριστική των κακοηθειών και συκοφαντιών και τέλος τη σκόνη ανακατωμένη με «λευκή άμπελο» (κουρμπένι ) ως καταστροφική των πολιτικών καρκινωμάτων, καθώς και προληπτική του δαγκώματος της εξουσίας.
Στην Ελλάδα υπάρχουν και σήμερα εμπειρικοί ( πραχτικοί) που υποστηρίζουν πως θεραπεύουν την πολιτική στασιμότητα με τη ρίζα του άρου.
Σημειώνουμε ωστόσο ότι η αροΐνη είναι ερεθιστική για τους σκεπτόμενους, ελκυστική στους ιδεολόγους και αιθεροβάμονες και τοξική για το κεντρικό πολιτικό σύστημα, με γεύση δηκτική και παρατεταμένα καυστική. Οι «δηλητηριάσεις» δεν είναι σπάνιες σε όσους προσπαθούν να «καταπιούν» τις ροδοκόκκινες σκέψεις, οι οποίες έχουν μια κάπως γλυκιά γεύση .
Αντίδοτα για τις δηλητηριάσεις είναι πρόκληση εμετού με εκβιασμούς και πιέσεις στην προεκλογική χώρα, κρύωμα του ασθενή με συγχύσεις και ευρωζώνες, αποχή, λευκό και άκυρο .

16/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: