Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αρχίζει η μεταφορά της άμμου προς τις παραλίες του νησιού

Ένα χρόνιο πρόβλημα επιτέλους τελειώνει. 
Ένας αγώνας δρόμου, του Δήμου και της Περιφέρειας, δύο σχεδόν χρόνων τερματίζεται.
Ο Αη Γιάννης πρέπει να προσαμμωθεί άμεσα, παρά το ότι βρισκόμαστε στην τουριστική περίοδο και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες (φορτηγά, σκόνη κ.λ.π)

Αναδημοσίευση από το MY LEFKADA


Η Π.Ε. Λευκάδας και ο Δήμος Λευκάδας είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, έπειτα από μια κοπιώδη προσπάθεια που άρχισε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν οι δύο νέες Διοικήσεις, επιτέλους λάβαμε το «πράσινο φως» για την μεταφορά της άμμου στις παραλίες του νησιού.
Η τελευταία έγκριση που απαιτούνταν εστάλη μόλις χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων και έτσι μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσει η μεταφορά, με πρώτη την παραλία του Άη Γιάννη όπου, εκτός από τις μεγάλες ανάγκες προσάμμωσης, έχουν επίσης περατωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σταδιακά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες παραλίες.
Δυστυχώς, η ασυγχώρητη ολιγωρία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, εκτός από την οικολογική και αισθητική επιβάρυνση της περιοχής, επιφέρει επιπλέον οικονομική ζημία, αφού η μεταφορά της άμμου προβλεπόταν στη σύμβαση για το έργο της διαπλάτυνσης του διαύλου. Από τη μεριά μας ωστόσο βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία TERNA και έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα συμβάλλει στη μεταφορά, η οποία και θα αρχίσει χωρίς άλλη χρονοτριβή.
Επισημαίνεται ότι με συνεργασία της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου, αποτράπηκε η εκποίηση της άμμου και τον Ιούνιο του 2015 η Περιφέρεια έλαβε την κυριότητά της. Προχωρήσαμε από κοινού στις προβλεπόμενες από το νόμο, εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδοτήσεων και ολοκληρώσαμε τις έντεκα σχετικές μελέτες.
Έτσι, σε λιγότερο από ένα έτος από τη στιγμή που λάβαμε την κυριότητα και παρά τις δυσκολίες της περιόδου για Περιφέρεια και Δήμο, ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό σεισμό, ολοκληρώθηκε ο «μαραθώνιος» της άμμου και μια μεγάλη «πληγή» για το νησί μας επουλώνεται.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: