Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές



Αναδημοσίευση απο       My Lefkada    http://www.mylefkada.gr/

Δήμος Λευκάδας: Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές


Δ Η Μ Ο Σ   Λ Ε Υ Κ Α Δ Α Σ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Διανύοντας ήδη την αντιπυρική περίοδο, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2016 και διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, επισημαίνουμε τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Οι πυρκαγιές που κάθε χρόνο εκδηλώνονται στη χώρα, επιφέρουν πλήθος δυσμενών άμεσων ή έμμεσων επιπτώσεων που αφορούν το περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Η ευαισθητοποίηση και συνδρομή όλων είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου: α) να αποτραπεί στο μέγιστο βαθμό το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, β) να περιοριστεί η επέκταση της και γ) να ελαχιστοποιηθούν οι επακόλουθες συνέπειές της.
Ο Δήμος Λευκάδας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του, αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις πρόληψης για αποτροπή κινδύνων έναντι πυρκαγιάς. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του στην ενημέρωση του κοινού, που υλοποιείται και από άλλους συναρμόδιους φορείς.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών που ακολουθούν. Ιδιαίτερα κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου, για τις οποίες θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση, θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: