Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Ο τορπιλισμός της Πανιόνοιας κινητοποίησης για την Υγεία στην Λευκάδα


ygeia5

Η Πανιόνοια κινητοποίηση  για την υγεία που οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν είχε και τόσο καλή κατάληξη στην Λευκάδα μια και, όπως φάνηκε, όταν το Εργατικό Κέντρο δεν συμμετέχει τα μέλη του πρέπει να τορπιλίζουν την όποια εκδήλωση οργανώνεται. Κάπως έτσι λειτούργησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λευκάδας κ. Βεργίνης. Στη χθεσινή σύσκεψη μίλησαν για μη συμμετοχή. Σήμερα συμμετείχαν.
Αφού μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης, ο βουλευτής, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας,  ο εκπρόσωπος του δημάρχου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, η πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια, πήρε το μικρόφωνο και ο κ. Βεργίνης όπου αφού τοποθετήθηκε, με πολιτικά ψεύδη στα θέματα υγείας, σύμφωνα με τις παρακάτω δηλώσεις του βουλευτή,   θέλησε να απαντήσει και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία. Εκεί παρενέβη ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος και για την οργάνωση, και δεν του επέτρεψε να μετατρέψει την εκδήλωση σε στείρα κομματική αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήθηκε μία ένταση που δεν επέτρεψε τελικά ούτε ψήφισμα να βγει για τα θέματα υγείας , κάτι που είχε προτείνει στην ομιλία του ο αντιπεριφερειάρχης. Από την άλλη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διαβάζοντας μήνυμα του δημάρχου ο οποίος απουσίαζε φρόντισε , μεταξύ άλλων, να κατηγορήσει για απραξία τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας. Αμέσως μετά το άδοξο αυτό τέλος δήλωσαν στο lefkadapress:
Αντιπεριφερειάρχης, Θοδωρής Χαλικιάς 
Ήταν μια πανιόνοια κινητοποίηση για την υγεία πετυχημένη παρά τα τεχνικά της προβλήματα, μια και είχε μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας. Δώσαμε σε όλους βήμα αλλά κάποιοι ήρθαν εδώ με συγκεκριμένο σκοπό. Να τορπιλίσουν την σημερινή κινητοποίηση για την υγεία η οποία είχε εξαγγελθεί από το Νοέμβριο αλλά, όπως τόνισα και παραπάνω,  λόγω τεχνικών προβλημάτων έγινε σήμερα κάπως καθυστερημένα. Τα προβλήματα της Υγείας αφορούν όλους μας και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Όμως ορισμένοι αν δεν είναι επικεφαλής ή δεν συμμετέχουν  προσπαθούν να τορπιλίσουν μία προσπάθεια. Από την χθεσινή σύσκεψη που είχαμε φάνηκε τι θα γίνει σήμερα όμως εμείς, σε αντίθεση με αυτούς που ποτέ δεν θα επέτρεπαν σε κάποιον που δεν έχουν οι ίδιοι καθορίσει να μιλήσει, δώσαμε το λόγο στον κ. Βεργίνη με αποτέλεσμα να θελήσει να απαντήσει μέχρι και σε ανακοινώσεις κομμάτων. Και το οξύμωρο είναι ότι το Εργατικό Κέντρο δεν συμμετείχε σε αυτή την κινητοποίηση ήρθε όμως χθες στη σύσκεψη για να μας πει ότι δεν θα συμμετάσχει. Όμως με όλα αυτά που έγιναν και σήμερα με την στάση των συγκεκριμένων συμπολιτών μας ίσως καταλάβουμε όλοι γιατί ως χώρα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Λυπάμαι πολύ.

Σταύρος Γρηγόρης, βουλευτής 
Ήταν μία εκδήλωση που παρά το γεγονός ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στη διοργάνωσή της ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Συγκεκριμένα οργανώθηκε μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την τελευταία στιγμή υλοποιώντας ειλημμένη απόφαση που είχε παρθεί γι αυτή την κινητοποίηση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια ο κόσμος είναι πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα της υγείας στην Λευκάδα. Δυστυχώς όμως η σημερινή συγκέντρωση αμαυρώθηκε από τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο γνωστό μέλος του ΚΚΕ , που παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν τελικά ήρθαν. Δόθηκε ο λόγος από τον αντιπεριφερειάρχη, που οργάνωσε και την εκδήλωση, στον κ. Βεργίνη ο οποίος από ένα σημείο και μετά παρεκτράπηκε. Δεν θα σχολιάσω τα ψεύδη πολιτικής φύσεως που εξαπέλυσε σε σχέση με την υγεία τα οποία όφειλε να μην τα θέσει γιατί στη χθεσινή σύσκεψη είχε ενημερωθεί πλήρως από τις σχετικές απαντήσεις που πήρε από μένα. Είναι όμως γνωστή η ταχτική τους . Ήταν απαράδεκτοι. Γιατί από την μία θέλησαν να θέσουν κυρίως κομματικά θέματα στη συγκέντρωση και το κυριότερο που με αφορά, μου έγινε προσωπική επίθεση κάνοντας μία κοπτοραπτική στην κυριολεξία χθεσινής μου τοποθέτησης στη σύσκεψη που είχαμε απομονώνοντας ένα συγκεκριμένο σημείο, τάχα περί « επαναστατικής γυμναστικής». Το απομόνωσαν, έβγαλαν τα συμπεράσματα που ήθελαν ενώ το σκεπτικό μου αναφερόταν σε πολλά άλλα στοιχεία. Δυστυχώς αυτή η εικόνα είναι οικτρή και αξιολύπητη, και το λέω με λύπη, που ένα ιστορικό κόμμα με μεγάλη προσφορά έχει καταντήσει στα χέρια μερικών ανεγκέφαλων με μία στείρα αντιπολιτευτική διάθεση. Δυστυχώς έφτασαν στο σημείο να ανταγωνίζονται την μονταζιέρα της λεωφόρου Συγγρού στην παραποίηση της όποιας τοποθέτησης μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς όπως η ΝΔ από διαφορετικές απλά κατευθύνσεις. Βέβαια δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση αυτό το γεγονός μια και η θέση τους μέσα στο Κοινοβούλιο σε όλα τα νομοσχέδια που φέραμε και ειδικά νομοσχέδια που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης την επανεκκίνηση της οικονομίας με 100 δόσεις ψήφισαν τα ίδια με τη ΝΔ.
Ως μέλος του Ιατρικού συλλόγου μήπως μπορείτε να μας σχολιάσετε την επίθεση στον Ιατρικό Σύλλογο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεωργάκη;
Άκουσα με έκπληξη τα όσα είπε ο κ. Γεωργάκης και μάλιστα διαβάζοντας κείμενο του δημάρχου, αν και επειδή τα είπε στο τέλος δεν γνωρίζω αν ήταν δική του τοποθέτηση ή του δημάρχου. Η επίθεση που έκανε στον Ιατρικό Σύλλογο ήταν απαράδεκτη στα πλαίσια βέβαια των επίσης απαράδεκτων επιθέσεων που δεχόμαστε εδώ και δύο χρόνια , εγώ προσωπικά αλλά και το υπόλοιπο Δ.Σ. Επιθέσεις που συνεχίστηκαν με τις εκλογές του Συλλόγου και βέβαια συνεχίζονται και τώρα. Κατηγόρησε τον ιατρικό Σύλλογο για μη συμμετοχή, για το ότι δεν κάνει ενέργειες κλπ. Η τοποθέτησή του αυτή είναι επιεικώς απαράδεκτη αφού από τη στιγμή που δεν γνωρίζει τις ενέργειες του Ιατρικού Συλλόγου , δεν θα έπρεπε να αναφέρεται. Βέβαια πιστεύω ότι άλλοι είναι οι λόγοι που το έκανε . Ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει τις δέουσες κινήσεις αλλά δεν χρειάζεται μια και πρόκειται για επιστημονικό σύλλογο, να διατυμπανίζει συνέχεια με εντελώς κομματικά κριτήρια και σκοπιμότητες, τις ενέργειές τους. Δυστυχώς αυτή η επίθεση αφορά και το πρόσωπο του νέου προέδρου, Θανάση Καραγιάννη. Πιστεύουν προφανώς ότι αν χτυπηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος θα χτυπηθεί και το πρόσωπο του άξιου συναδέλφου. Δυστυχώς επίσης συνεχίζεται αυτή η ταχτική. Ο κ. Γιωργάκης δεν γνωρίζει σίγουρα ούτε τι έχουμε κάνει ούτε τι πρόκειται να κάνουμε. Ήδη αυτή τη στιγμή γίνονται κινήσεις από πλευράς του προέδρου για τις οποίες είμαι πλήρως ενημερωμένος, ώστε να συνδράμω και εγώ, για να μπορέσουμε να δώσουμε και άλλες λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λευκάδα. Βέβαια μιλάνε πάντα εκ του πονηρού γιατί θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: